Raining Pleasure: Επανασύνδεση και live...

Γράφει ο Χρήστος Κορναράκης

Οι Raining Pleasure ανακοίνωσαν επίσημα την επανένωσή τους μετά από δεκατέσσερα χρόνια αδράνειας. Η ανακοίνωση έγινε μέσω της σελίδας τους στο Facebook, όπου δημοσίευσαν ένα μήνυμα που ανακοινώνει τη χαρά της επιστροφής τους στη δράση. Οι Raining Pleasure θα επιστρέψουν στη σκηνή στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, στα πλαίσια των Rockwave Nights, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Οι Raining Pleasure αποτελούν ένα σχήμα που διακρίθηκε στην εγχώρια indie σκηνή από το 1990, όταν και δημιουργήθηκαν στην Πάτρα. Ξεκίνησαν την πορεία τους με το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Memory Comes Back το 1996, ακολουθούμενο από το Nostalgia δύο χρόνια αργότερα. Κέρδισαν την αναγνώριση της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής με μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες. Στην συνέχεια κυκλοφόρησαν το Flood (2001), ακόμη ένα άλμπουμ που συνέβαλε στην ανάδειξη του σχήματος με τα επιτυχημένα ραδιοφωνικά "Fake", "Capricorn" και "Only Through You". Μάλιστα το "Fake", έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφημιστικά σποτ (Cosmote e.t.c.) καθώς και στο soundtrack της ταινίας The Best of Times σε σκηνοθεσία του Ταϊβανέζου σκηνοθέτη Tso-chi Chang. Το 2004 κυκλοφόρησαν το"Forwards & Backwards" με τά "World / Identical Twins" σε συνεργασία με την τραγουδίστρια Έλλη Πασπαλά ως προπομπό. Στο άλμπουμ υπάρχει η διασκευή του "Dancing Queen" των ABBA το όποιο ακούγεται στην ελληνική ταινία Hardcore και παρέμεινε στα airplay charts για έξι μήνες.

Το 2005 διασκεύασαν το κλασικό δίσκο που ηχογράφησε και κυκλοφόρησε ο Μάνος Χατζιδάκις σε συνεργασία με τους New York Rock & Roll Ensemble, Reflections. Το 2007 κυκλοφόρησαν μέσω της δικιάς τους ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Celesta Records το "Who's Gonna Tell Juliet".

Το 2009, ο Vassilikos υπέγραψε με τη Sony Music Greece για την κυκλοφορία του πρώτου του σόλο άλμπουμ, Vintage (Songs I Wish I'd Written Vol.1). Το άλμπουμ περιλάμβανε κλασικά τραγούδια από τη δεκαετία του 1930 έως το 1960.Έγινε "χρυσό" λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του. Από το 2011 έως το 2014, περιόδευσε με διαφορετικούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων της Δήμητρας Γαλάνη, και διασκεύασε Βασίλη Τσιτσάνη (2013).

Τελευταία κυκλοφορία του ήταν το Amazing Grey (2019).

FEATURED VIDEOS

  • 1