Το νέο άλμπουμ των Sadhus «The Smoking Community» έχει τίτλο «Illegal Sludge» και είναι ορόσημο για το είδος...

Γράφει ο Γιάννης Καστανάρας

Από το πρώτο κιόλας κομμάτι του νέου τους, τρίτου ολοκληρωμένου άλμπουμ, το «Mel.O.D.», ένα πένθιμο «εμβατήριο» με μια ξέφρενη τρομπέτα που τσιρίζει θαρρείς και έχει πάρει «μεταγραφή» από το Prayers on Fire των Birthday Party, οι Sadhus «The Smoking Community», δείχνουν για άλλη μια φορά τα κοφτερά δόντια τους που φαίνονται να ακονίζονται όλο και περισσότερο από τη μια κυκλοφορία στην άλλη.

Ένα ανελέητο σφυροκόπημα από κθαριστικά ριφ που σκάβουν χαντάκια, μπάσο και τύμπανα που δημιουργούν την κατάλληλη βάση στήριξης του οικοδομήματος της πειραιώτικης μπάντας κρατώντας το ρυθμό μέχρι που ξαφνικά αφηνιάζουν, και μια βορβορώδης φωνή που ξεκινάει από τα σπλάχνα και αφού ξεχυθεί σαν χείμαρρος για να καταγδάρει το λαρύγγι, εκτοξεύεται σαν πίδακας από καυτή λάβα στην ατμόσφαιρα – αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την τρίτη, επική δισκογραφική των Sadhus και μέχρι το τέλος όλα πάνε κυλούν, τουλάχιστον για όποιον έχει τα κατάλληλα αυτιά για να τα ακούσει. Και, όπως φαίνεται, τα δικά μου, ευτυχώς, αντέχουν ακόμα.

Take No Prisoners! Αυτή είναι η πολεμική ιαχή των Sadhus και όποιον πάρει ο γερο-Χάρος. Άλλοτε αργόσυρτο, άλλοτε με υψηλές ταχύτητες, αλλά πάντα με συνέπεια στον ήχο, το Illegal Sludge είναι ορόσημο για το εγχώριο ultra-heavy rock και οι Sadhus ανεβάζουν κι άλλο τον πήχη, σε σημείο να συμπληρώνουν πλέον την τριάδα των αγαπημένων μου συγκροτημάτων είδους, πλάι στους Sleep και τους Monolord. Και τι απρόσμενο Sabbath-ικό φινάλε είναι αυτό στο «Eye On Man»!
Μήπως είναι καιρός να αλλάξετε ενισχυτή;

Το Illegal Sludge, με ένα κατάλληλο εξώφυλλο της Φωτεινής Κακλίδη, κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή και σε μαύρα, μπλε και λευκά βινύλια των 200 γραμμαρίων (από 200 αντίτυπα έκαστο χρώμα) από την Ouga Booga & The Mighty Oug Recordings.

Οι Sadhus «The Smoking Community» είναι:

Stavros – φωνή
Thomas G. – κιθάρες
Mak – μπάσο
Greg – τύμπανα
Steve - Rolling Engineer

bandcamp

facebook


image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.