Το νέο άλμπουμ των Polaroid Buffalo Club έχει τίτλο «B-Movie Sundown» και είναι βάλσαμο για τους καιρούς που ζούμε...

Γράφει ο Γιάννης Καστανάρας

Πείτε με υπερβολικό, αλλά το δεύτερο άλμπουμ των Polaroid Buffalo Club είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό κάτω από την ετικέτα «μουσική που σε ταξιδεύει».

Το Β-Movie Sundown κυκλοφόρησε στο τέλος του 2022 σε ψηφιακή μορφή και πριν λίγο καιρό ήρθε το βινύλιο για να με πείσει να ξαναβάλω σε λειτουργία το πικάπ μου έπειτα από κάμποσο καιρό (ντροπή και αίσχος μου) και να το απολαύσω ένα τέτοιο είδος μουσικής όπως πρέπει να ακούγεται σωστά: μια pop ψυχεδέλεια με όλες εκείνες τις sixties αναφορές που οι Polaroid Buffalo Club είχαν αναδείξει στο Twisted Collage, τον εύστοχα τιτλοφορημένο πρώτο μεγάλο ομώνυμο δίσκο τους το 2019.

«Μελετηρά» παιδιά, οι PBC φτιάχνουν ένα σύνολο από δέκα laid-back διαμαντάκια με θλιμμένες blues φυσαρμόνικες, υπνωτικά κρουστά, μελωδικές κιθάρες, σταθερό μπάσο, πλήκτρα που κάπου τα άκουσα «Manzarec-ικά», μια φωνή άψογα ταιριαστή με το ηχητικό περίβλημα, και στίχους του στυλ «Take me back to the fields of youth, to the distant hills of sun» και «She cried sunshine, she cried emerald tears» – το πιάνετε το νόημα…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, με αυτά τα ολίγα, δηλαδή, το B-Movie Sundown προσφέρει πραγματική ανακούφιση έπειτα από μια ζόρικη μέρα και οι τέσσερις Αθηναίοι μουσικοί (το πρώτο άλμπουμ ήταν αποκλειστικό προνόμιο του βασικού συνθέτη της μπάντας Κώστα Μηλιαρά) χάνονται κυριολεκτικά μέσα σε αυτή την ψυχεδελική δίνη, παρασέρνοντας τον ακροατή σε ένα μελωδικό τριπάκι – ένα μικρό, αισιόδοξο βάλσαμο για τους καιρούς που ζούμε.

To βινύλιο του B-Movie Sundown κυκλοφορεί από την B-Otherside Records σε 300 αντίτυπα.

Οι Polaroid Buffalo Club είναι οι:

Κώστας Μηλιαράς (φωνή, κιθάρες, φυσαρμόνικα, mellotron, κρουστά)

Γιώργος Παπακώστας (πλήκτρα)

Βασίλης Γάκης (μπάσο)

Νικόλας Μάμασης (τύμπανα)

facebook

bandcamp

youtube

B-Otherside Records

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Πώς είπατε; Polaroid Buffalo Club...

She Tames Chaos: αποκλειστική συνέντευξη...

The Lazy Trains: ντεμπούτο άλμπουμ από το αθηναϊκό κουαρτέτο...


image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1