Oι Craang και οι Birhtday Kicks στην Αθήνα στις 27 και 28 Ιανουαρίου από το Merlin’s Music Box

Το Merlin’s Music Box προσκάλεσε δυο από τις σημαντικότερες μπάντες της νέας γενιάς από την «επαρχία» να επισκεφθούν την Αθήνα για δυο βραδιές γεμάτες heavy-duty rock. Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, οι Craang από τη Θεσσαλονίκη και οι Birthday Kicks από τη Λάρισα θα εμφανιστούν σε δυο ξεχωριστές συναυλίες στο ΙΛΙΟΝ plus, έχοντας ήδη δώσει την υπόσχεση να… γκρεμίσουν το μαγαζί! (Η ακριβής ημερομηνία για την εμφάνιση του κάθε συγκροτήματος θα ανακοινωθεί σύντομα, μαζί με τις πληροφορίες για τους guests).

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Craang με τίτλο To The Estimated Size Of The Universe κυκλοφόρησε αρχικά από το ίδιο το συγκρότημα σε CD τον Μάιο του 2014. Εξαντλήθηκε τάχιστα για να επανακυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2015 από τη γερμανική Pink Tank Records, αυτή τη φορά σε βινύλιο περιορισμένων αντιτύπων (και τριών χρωμάτων), σε συνεργασία με τη βρετανική Hevisike, τα οποία επίσης εξαντλήθηκαν σχεδόν πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου. Η μουσική των Craang είναι ένα μείγμα από spaced-out ψυχεδελικές κιθαριστικές μελωδίες που υποστηρίζονται από ένα ανελέητο σφυροκόπημα μπάσου και ντραμς.

Έπειτα από ένα σαρανταπεντάρι που περιλάμβανε δυο κομμάτια, τον Φεβρουάριο του 2016 οι Birthday Kicks κυκλοφόρησαν το Black Echo Trap το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ σε 12ιντσο βινύλιο, πειραματιζόμενοι με τα όρια του rock’n’roll, συνδυάζοντας το garage, το punk, το space rock και την ψυχεδέλεια σε έναν ιδιαίτερα προσωπικό fuzzy ήχο. Τον Μάιο του 2016, ξαναμπήκαν για 4 ημέρες στο στούντιο και ηχογράφησαν το δεύτερο album τους το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017. Επίσης, ηχογράφησαν μια διασκευή του She Talks To Rainbows των Ramones που κυκλοφορεί από την Vault Relics Records στις αρχές Νοεμβρίου 2016 σε split επτάιντσο βινύλιο, με τους επίσης Λαρισαίους psych-rockers Screaming Dead Balloons.


image

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 
 
image

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 
 
image

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 
 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1