NICK CAVE: Αποκλειστικές φωτογραφίες της Nadia Moth!

NICK CAVE

Η Nadia Moth! ζει στην Αυστραλία και είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος. Άρχιζε να φωτογραφίζει μόλις πριν από μερικά χρόνια γι’ αυτό θεωρεί ότι ακόμα εξελίσσεται. Οι φωτογραφίες της με μουσικά θέματα αρχικά αποτέλεσαν ένα όχημα για να συντηρεί απλώς τις αναμνήσεις της σαν μια κοπέλα που της άρεσε η διασκέδαση, σύντομα το κοινό άρχισε σιγά σιγά να εκδηλώνει ενδιαφέρον γύρω από αυτές.

Δοκιμάζοντας τις ικανότητές της χωρίς να στηρίζεται σε επαγγελματικού τύπου υψηλής ποιότητας μηχανές, έχει επιλέξει μια μεσαίου μεγέθους mirrorless μηχανή, την Fuji X-e1. «Μ’ αρέσει να φωτογραφίζω μουσικούς επειδή τα αποτελέσματα είναι πολύ απρόσμενα. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να περιμένεις και να προσδοκάς την κατάλληλη στιγμή και επειδή αυτή δεν διαρκεί πολύ, πρέπει να την απαθανατίσεις με το που τα μάτια σου θα την εντοπίσουν, ειδάλλως την έχεις χάσει για πάντα».

Η Nadia Moth! έχει φωτογραφίσει μερικούς εμβληματικούς καλλιτέχνες (από τη Madonna μέχρι τον Nick Cave) – ανθρώπους που έχουν χαράξει την ιστορία της rock, της jazz, της punk και της pop. «Προσπαθώ να συλλαμβάνω τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καλλιτέχνη έχοντας ταυτόχρονα στο μυαλό μου να παρουσιάσω κάτι νέο και φρέσκο. Έτσι, δεν προσπαθώ απλώς να απαθανατίσω τον καλλιτέχνη αλλά σκοπός μου είναι να διοχετεύσω το καλλιτεχνικό ύφος μου στο στιγμιότυπο αποσπώντας την ουσία, τη διάθεση, την ψυχή του καλλιτέχνη! Θέλω οι εικόνες μου να μιλούν σιωπηλά για το τι είναι ο καλλιτέχνης και, το σημαντικότερο, να προβάλλουν κάποιο συναίσθημα από το υποκείμενο προς το θεατή. Αυτό που πασχίζω σκληρά να πετύχω είναι η συναισθηματική αντίδραση».

«Προσπαθώ να συγχρονίσω όλα τα στοιχεία που υπάρχουν γύρω μου όπως το φωτισμό και την ενέργεια των καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή, ελπίζοντας ότι θα πετύχω ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπα που προσφέρει στο θεατή μια πιο κοντινή και προσωπική εμπειρία. Όπως, για παράδειγμα, οι πρόσφατες φωτογραφίες του Nick Cave που τράβηξα. Παίρνω όρκο ότι ο Nick κοιτάζει κατευθείαν το φακό μου – κι αυτό ήταν κάτι που με τρόμαξε!»

 

NADIA MOTH!

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1