"Ανακολουθίες" - Έκθεση ζωγραφικής από την Abies S.

Ένας δικός μας άνθρωπος, η ζωγράφος και μουσικός Γεωργία Συριοπούλου (a.k.a Abies Sylos), παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο "Ανακολουθίες" στην γκαλερί Blue Rose (Πλατεία Καρύτση 5). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28/10 έως τις 17/11.

Η Abies Sylos εικονογραφεί και γράφει για το Merlin's Music Box. Είναι υπεύθυνη για τη σειρά των "Merlin's Music Box Sessions - Live at Merlin's Den".

Event

 "Το να μπεις σε έναν χώρο έργων με την ψυχή του καλλιτέχνη να σε περιβάλλει περιγράφοντας με διάφορες εκφάνσεις της την μία του αλήθεια , γίνεται πολλές φορές έτσι ώστε να μοιάζει με εύκολη υπόθεση , μα δεν είναι καθόλου εύκολη.
Βλέπω τα έργα της Γεωργίας στους τοίχους και παρατηρώ τον άνθρωπο. Φυσικά ο άνθρωπος δεν είναι πάντοτε ορατός σε αυτά, όμως είναι το βλέμμα του ή είναι η δυναμική του, ακόμα κι όταν πρόκειται για μια σπουδή απουσίας και θανάτου.
Για ποιόν λόγο κάνουμε τέχνη; Δεν είμαστε ακριβώς λειτουργικό γρανάζι της φύσης -και με την λέξη φύση εννοώ τα πάντα - αλλά είμαστε οι παρατηρητές ενός θαύματος. Γιατί πως μπορεί να μην είναι θαύμα το ότι εμφανιζόμαστε ως άνθρωποι μέσα σε μια πανδαισία οργανισμών, ενεργειών και χρωμάτων, ώστε να παρατηρήσουμε και να αποδεχτούμε ουσιαστικά, τον εαυτό μας να είναι επισκέπτης που έρχεται κι όσο κι αν λατρεύει ότι βιώνει, τελικά πρέπει να φύγει;
Κάνουμε τέχνη γιατί θέλουμε να μιλήσουμε γι' αυτό, όμως όχι με καθημερινά λόγια, γιατί δεν φθάνουν για το θαύμα.
Τα χέρια του ανθρώπου που κάτι ζητούν.
Να αγγιχθούν ;
Να αγγίξουν ;
Να σφίξουν την άμμο του " ονείρου μέσα σε κάποιο όνειρο" του Πόε ακόμα πιο πολύ αν κλείσουν;
Η εντύπωση της μουσικής από ένα ακουμπισμένο όργανο , η εντύπωση του συσχετισμού των πάντων στην εμπλοκή των φύλλων, των κλαδιών, των βράχων, των θάμνων, των ιχνών ανθρωπότητας λόγω των σπιτιών .
Η εντύπωση της μακρινής θέας , η εντύπωση της κοντινής , η εντύπωση της γαλήνης της μοναξιάς και της απουσίας σε περιπτώσεις και ταυτόχρονα η υπενθύμιση του θαύματος, που δεν το θέλουμε μα έτσι θα γίνει , θα το χάσουμε.

Αν ο άνθρωπος δεν έχει την εντύπωση του αυτό υπάρχει;

Το ερώτημα έχει συζητηθεί πολύ, όμως τα έργα της Γεωργίας όπως στέκονται στους τοίχους μου θυμίζουν παράθυρα προς μια θέα που θα μείνει και εν απουσία, γι' αυτό και η περιπλάνηση ανάμεσά τους δεν είναι και τόσο εύκολη ή "διαγώνια" υπόθεση".

Bill Hunchback 

 

Η Γεωργία Συριοπούλου (Abies S.) έχει τελειώσει την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 1997. Διδάσκει σχέδιο και ιστορία τέχνης, έχει κάνει εικονογραφήσεις εντύπων και έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνογράφου στον κινηματογράφο.
Παράλληλα είναι μουσικός με πτυχίο Φούγκας και δίπλωμα Σύνθεσης. Έργα της για μικρά σχήματα πνευστών και εγχόρδων έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες στο χώρο του μεγάρου Μουσικής.
Οι ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ είναι η πρώτη της ατομική έκθεση, η οποία αποτελείται από έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων, σχέδια, ακουαρέλες και ακρυλικά.

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1