Αντιφασίστας νεκρός από ναζί έξω από κλαμπ της Αγίας Πετρούπολης έπειτα από συναυλία των Exploited. Η ανακοίνωση του συγκροτήματος...

Μετά την εμφάνιση των Exploited στην Αγία Πετρούπολη τo περασμένο Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, ναζί skinheads δολοφόνησαν 27χρονο αντιφασίστα που πριν λίγο παρακολουθούσε το live στο κλαμπ "Cosmonaut" και που είχε τολμήσει να βάλει χέρι σε μερικά άτομα που στη διάρκεια της συναυλίας χαιρετούσαν ναζιστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι τον περιέλαβαν μετά το πέρας της συναυλίας και αφού διαπληκτίστηκαν μαζί του τον μαχαίρωσαν θανάσιμα στο στομάχι.

Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, το συγκρότημα δημοσίευσε ανακοίνωση μέσω της ιστοσελίδας του στο facebook χαρακτηρίζοντας τους ναζί punks "μουνόπανα", χωρίς ωστόσο να πείσει κάποιους που το κατηγορούν ότι μολονότι συχνά έχει παρατηρηθεί παρουσία ναζιστών punks σε συναυλίες τους, οι ίδιοι δεν προβαίνουν σε άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνσή τους.

Η χθεσινή ανακοίνωση των Exploited (οι οποίοι μεθαύριο, Παρασκευή, εμφανίζονται στην Αθήνα) έχει ως εξής:

«Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ένας φαν των Exploited δολοφονήθηκε έξω από τη συναυλία μας στην Αγία Πετρούπολη, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κλαμπ "Cosmonaut". Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ελπίζουμε ότι οι δράστες θα συλληφθούν. Ελεεινά μουνόπανα. Υπάρχουν πολλοί που μιλούν λες και είναι λάθος των Exploited που αυτό το παιδί δολοφονήθηκε έξω από συναυλία μας, οπότε ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Αν είχαμε δει κάποιο μουνόπανο να χαιρετά ναζιστικά στη συναυλία μας θα τον είχαμε πετάξει έξω με τις κλοτσιές. Επίσης, αν εκείνοι που λένε μαλακίες είχαν δει κάποιον, τότε γιατί δεν έκαναν τίποτε γι' αυτό; Στη συναυλία υπήρχαν 1700 άτομα. σταματήσαμε 5-6 φορές να παίζουμε επειδή οι μπράβο ξυλοφόρτωναν τους punks μπροστά από τη σκηνή. Οι ναζί, skins ή punks, είναι μουνόπανα και είναι πάντα ανεπιθύμητοι στις συναυλίες μας. Για άλλη μια φορά, μερικοί θα έπρεπε να σκεφτούν πριν ποστάρουν μαλακίες στο facebook μας. 

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ή ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Η αφίσα της εν λόγω συναυλίας...

 

 

 

FEATURED VIDEOS

  • 1