Σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού οφείλεται τελικά ο θάνατος του Chris Cornell, R.I.P. σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Νεκρός βρέθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης ο 52χρονος Chris Cornell, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Soundgarden και των Audioslave, άλλο ένα ισχυρό πλήγμα για την κοινότητα του rock. Ο Cornell (Christopher John Boyle) είχε γεννηθεί στις 20 Ιουλίου 1964 στο Σιάτλ και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο Αμερικανός μουσικός αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού. Ο Cornell υπήρξε από τους πρωτεργάτες του grunge, είχε ηχογραφήσει σόλο άλμπουμ, ενώ ήταν εμπνευστής και τραγουδιστής των Temple of The Dog, της μπάντας που σχηματίστηκε σαν φόρος τιμής στον frontman των Mother Love Bone Andrew Wood μετά το θάνατό του το 1991. Ήταν παντρεμένος με την Ελληνοαμερικανίδα Βίκυ Καραγιάννη και είχε δυο παιδιά.

Με την αναγγελία του θανάτου του, δεκάδες συνάδελφοί του έσπευσαν να αποδώσουν με δηλώσεις τους φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ανάμεσά τους ο Jimmy Page, o Tom Morello, o Slash, o Elton John, o Perry Farrell, o Sebastian Bach, o Dave Navarro, o Val Kilmer, o Chuck D. 

"Τα έχω χαμένα μαθαίνοντας για τον Chris Cornell. Μια τόσο τρομερή και θλιβερή απώλεια! Απόψε οι σκέψεις μου είναι στην οικογένειά του" (Dave Navarro)

"Σ' αγαπάω αδελφέ μου. Σ' ευχαριστώ για τη φιλία και το χιούμορ και το πνεύμα και το μοναδικό και απαράμιλλο ταλέντο. Μεγάλη μου τιμή που σε γνώρισα σαν φίλο και σαν συνεργάτη στη μπάντα. Είμαι συντετριμμένος και βαθύτατα θλιμμένος που έφυγες αγαπημένε φίλε αλλά η ασυγκράτητη ροκ δύναμή σου, οι ντελικάτες μελωδίες σου και η ανάμνηση απ' το χαμόγελό σου είναι μαζί μας για πάντα. Η όμορφη φωνή σου και ο όμορφος εαυτός του θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Ο Θεός να ευλογεί εσένα και την οικογένειά σου". (Tom Morello)

"Μια λαμπερή φωνή μας άφησε τα μεσάνυχτα. Ήταν μια σύνθετη και ευγενική ψυχή. Ο Chris Cornell πέταξε μέσα στον ήλιο της μαύρης τρύπας" (Perry Farrell)

"Σοκ και θλίψη από τον ξαφνικό θάνατο του Chris Cornell. Ένας σπουδαίος συνθέτης και τραγουδιστής και ο πιο αξιαγάπητος άνθρωπος" (Elton John)

"Αναπαύσου εν ειρήνη Chris Cornell. Απίστευτα ταλαντούχος, απίστευτα νέος. Θα μας λείψει απίστευτα" (Jimmy Page)

"Σοκ από την είδηση ότι ο Chris Cornell απεβίωσε χθες τη νύχτα. Λαμπρός καλλιτέχνης σε τόσα πολλά επίπεδα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του" (Peter Frampton)

"Θλίψη από την είδηση του θανάτου του Chris Cornell... μεγάλος τραγουδιστής και καλλιτέχνης... άλλο ένα πλήγμα. Αναπαύσου εν ειρήνη (Billy Idol)

"Πολύ θλιβερή η είδηση για το θάνατο του Chris Cornell σήμερα. Μια θλιβερή απώλεια ο απώλεια ενός μεγάλου ταλέντου στον κόσμο, τους φίλους και την οικογένειά του" (Joe Perry) 

 

FEATURED VIDEOS

  • 1