Kooba Tercu: Νέο άλμπουμ...

Ξεκινώντας από την Αθήνα, την Κρήτη και το Λονδίνο, ανάμεσα στα ερείπια μιας ετοιμόρροπης δομής και μια τρομακτική δυστοπία, οι Kooba Tercu επιστρέφουν με το  Proto Tekno. Ρυθμικά “μάντρα”, δυναμικά ξεσπάσματα και πειραματικές επιθέσεις συνθέτουν τα βασικά συστατικά της νέας δουλειάς του 6μελούς συγκροτήματος που κυκλοφορεί από την ιστορική βρετανική εταιρία Rocket Recordings (Goat, Pigsx7, Ufomammut, Oneida, Shit and Shine, Petbrick, GNOD, κ.α).

Με “μπροστάρη” τον Johnny Tercu και μέλη από τους Βρετανούς Casual Nun και το project του Echo Canyon, η κολεκτίβα των Kooba Tercu ένωσε τις δυνάμεις της σε μια δεκαήμερη ηχογράφηση κατά τη διάρκεια της οποίας η δημιουργικότητα και η χημεία οδήγησε στο δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, Kharrub (συνεργασία ανάμεσα στη βρετανική Hominid Sounds και τα ελληνικά labels mafia & Body Blows) και στο τρίτο, δυνατότερο και πιο σαγηνευτικό μέχρι σήμερα, μουσικό ταξίδι τους, το Proto Tekno.


Όπως γράφει η Rocket Recordings για την κυκλοφορία: «Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι οι φόρμες υπάρχουν μόνο για να καταστρέφονται και ότι η θέληση μπορεί να μεταμορφώσει το διασκεδαστικό ή το αστείο σε κάτι απρόσμενα μεγαλειώδες, οι Kooba Tercu προσφέρουν με το Proto Tekno μια ξεχωριστή και ωστόσο οικεία μουσική εμπειρία. Από το “Benzoberry” που ανοίγει το δίσκο με τις φαζαριστές μπασογραμμές που κάνουν το κεφάλι να κινείται αδιάκοπα και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα του “Qasan”, μέχρι τη “βρώμικη” αλητεία του “Cemento Mori” που ανακαλεί τους Girls Against Boys και την πολυρυθμικη παραμόρφωση του τελετουργικού “Fair Game”. Και από τα groovy και ρυθμικά a la Melvins σημεία του “Kamehameha” μέχρι την τραγουδοποιία a la Beta Band του “Puppy Pile”»
Οι Kooba Tercu κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 2015 κι έκτοτε έχουν βρεθεί σε μικρότερες ή μεγαλύτερες σκηνές όπως του “Plissken festival 2016”, support act στο sold out live των Goat στο Gagarin αλλά και δίπλα σε μπάντες όπως Acid Mothers Temple, Föllakzoid, Lena Platonos, Circle, Nurse With Wound και Soft Moon.

Η 6μελής μπάντα έχει μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Acid Mothers Temple, Circle, Goat, Follakzoid. 

To Proto Tekno θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαΐου 2020 από την Rocket Recordings (UK; Goat, Pigsx7, Ufomammut, Oneida, Shit and Shine, Petbrick, GNOD, κ.α). 

Μέλη των Kooba Tercu συμμετέχουν στους Casual Nun (UK) και στο σόλο project του Echo Canyon.

Smart link: https://smarturl.it/ProtoTekno
Bandcamp: https://koobatercu.bandcamp.com/album/proto-tekno

Proto Tekno Credits:

>Recorded by Alex Ketenjian,Nikos Dimitrakakos,Giannis Nikolakopoulos at Ilion Plus
>Additional recordings by Emmanouil Sarantidis at K1923 studio
>Mixed by Wayne Adams at Bear Bites Horse studio except Filter feeder, Boiler, Puppy pile mixed by Dimitris Patsaros
>Mastered by Alex Ketenjian at Unreal Studio.

> Sound design by Echo canyon
> Artwork by Bend & Jola818
>All songs written and performed by Kooba Tercu

Kooba Tercu links:
https://www.facebook.com/KoobaTercu/
https://soundcloud.com/koobatercu
https://koobatercu.bandcamp.com