Fist of Jesus: Μια ταινία μικρού μήκους βλάσφημη και trashy. Ιησούς και Ιούδας αντιμέτωποι με αιμοδιψή ζόμπι... κρουνοί αίματος... φρίκη...

«Λάζαρε… δεύρο έξω…» Χμ… Αλήθεια; Οι Ισπανοί Adrián Cardona και David Munõz έχουν μια διαφορετική άποψη για τη βιβλική ιστορία και πριν από μερικά χρόνια βάλθηκαν να προβάλλουν τη δική τους αλήθεια σχετικά με το γεγονός που συνέβη «κατά τας γραφάς», προσφέροντας στη χριστιανική θρησκεία άλλο ένα πάτημα για να πείσει τον κόσμο ότι δυο χιλιάδες χρόνια πριν ένας τύπος ονόματι Ιησούς αποφάσισε να «άρει τις αμαρτίες ου κόσμου» (λες και του το είχε ζητήσει κανείς…) Και μπορεί το Life of Brian των Monty Python να ήταν αιρετικό, όμως το Fist of Jesus, μια δεκαπεντάλεπτη ταινία μικρού μήκους χαμηλού προϋπολογισμού, είναι αιρετικό και ταυτόχρονα βλάσφημο. Το 2012 οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι Cardona και Munõz παρέδωσαν σε ένα κοινό με ώτα και όμματα ανοιχτά, ένα ξεκαρδιστικό σπλάτερ b-movie, όπου αποδομείται κάθε έννοια πίστης.

Ο Ιησούς (Marc Velasco) κάνει το κήρυγμά του στην έρημο εν μέσω μερικών πιστών, όταν εμφανίζεται τρέχοντας ο Ιακώβ, ο πατέρας του Λάζαρου, και τον ενημερώνει ότι ο γιος του έχει πεθάνει. Ο προφήτης τον καθησυχάζει και προσπαθεί να τον πείσει ότι ο Λάζαρος απλώς κοιμάται βαθιά. Ο Ιησούς (Marc Belasco), με τον πιστό του μαθητή Ιούδα (Noé Blancafort), ακολουθεί τον Ιακώβ στο χωριό όπου κείτεται το πτώμα του Λάζαρου εν μέσω τεθλιμμένων συγγενών και φίλων. Προσεύχεται και καλεί το νεκρό να ξυπνήσει όπερ και γίνεται...  με τη διαφορά ότι ο Λάζαρος εγείρεται από το θάνατο ως ζόμπι και αρχίζει να δαγκώνει όποιον βρίσκει μπροστά του. Ο Ιησούς και ο Ιούδας πανικοβάλλονται βλέποντας τον ένα μετά τον άλλο τους παρευρισκόμενους να μετατρέπονται σε ζωντανούς νεκρούς, ενώ από το πουθενά κάνουν την εμφάνισή τους ομάδες από ζόμπι Φαρισαίους, Ρωμαίους στρατιώτες και… καουμπόηδες! Ενσκήπτει χάος και πανικός. Δάσκαλος και μαθητής το βάζουν στα πόδια προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα αιμοδιψή πλάσματα που τους καταδιώκουν και έπειτα από μια σειρά απίστευτων σκηνικών, αποφασίζουν να τα αντιμετωπίσουν με το μόνο όπλο που διαθέτουν: ένα ψάρι που ωστόσο πολλαπλασιάζεται χάρη στα μαγικά κόλπα του Ιησού. Η συνέχεια είναι απερίγραπτη: μέσα σε ένα ποταμό αίματος, κομμένων μελών, συνθλιμμένων κεφαλιών, οι επιθέσεις των ζόμπι αποκρούονται μέχρι την τελική νίκη! Παροξυσμός γέλιου!

Ο Cardona και ο Munõz χρησιμοποιούν διάφορα κινηματογραφικά τρικ και τα εκμεταλλεύονται στο έπακρο προς όφελος της ταινίας. Το χιούμορ είναι προφανές σε όλη τη διάρκειά της, οι διάλογοι είναι κωμικοί, ο παραλογισμός πανταχού παρών. Ο Ιησούς μεταμορφώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη σε αμείλικτο σούπερ ήρωα, ενώ ο Ιούδας από έντρομος διωκόμενος γίνεται πανάξιος βοηθός του.

Το Fist of Jesus είναι μια ταινία μήκους που αξίζει να δει όποιος τρελαίνεται για χαβαλέ, γουστάρει το trash και δεν φορά θρησκευτικές παρωπίδες. Έχει αποσπάσει βραβεία σε πάμπολλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο και οι σκηνοθέτες ζητούν την οικονομική ενίσχυση του κοινού προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συνέχεια της ταινίας που θα είναι μεγάλου μήκους και θα έχει τίτλο Once Upon a Time in Jerusalem. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχει κάτι νεότερο… A... υπάρχει και σε video-game... Όσοι πιστοί… προσέλθετε…

Fist of Jesus official site

FIST OF JESUS με αγγλικούς υπότιτλους 


image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.