WAKRAT: Η οργή είναι (ακόμα) το μήνυμα…

«Σε μουσικό επίπεδο τη βρίσκω περισσότερο τώρα από ό,τι σε ολόκληρη τη διάρκεια της καριέρας μου», λέει ο Tim “Timmy C” Commeford, ο άνθρωπος πίσω από το καταιγιστικό μπάσο των Rage Against The Machine και των Audioslave για το νέο του συγκρότημα WAKRAT που σχημάτισε το 2015 μαζί με τον ντράμερ Mathias Wakrat και τον κιθαρίστα Laurent Grangeon. Εκτός από το μπάσο, ο Commeford εκτελεί χρέη τραγουδιστή και στιχουργού, όπως κάνει και στους Future User, την ηλεκτρονική μπάντα που τρέχει παράλληλα από το 2013. «Μουσικά παίζουμε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ από αυτό που είναι δημοφιλές σήμερα. Η μουσική μας θα είναι πάντα λίγο αριστερά του κέντρου, την ηχογραφήσαμε αυθεντικά, ντραμς, μπάσο, κιθάρα, φωνητικά, χωρίς ωστόσο να τη δέσουμε μαζί. Ηχογραφούμε τα τραγούδια όπως υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ηχογραφηθούν».

Ο Commeford γνώρισε τον Wakrat μέσω του τραγουδιστή των Rage Against The Machine, Zack de la Rocha, και ήρθαν ακόμα πιο κοντά χάρη στην αγάπη τους για το mountain bike. Ο Wakrat τον σύστησε στον Grangeon και η ιστορία πήρε το δρόμο της. Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2014 στο γνωστό κλαμπ Viper Room του Λος Άντζελες, παρουσία των υπόλοιπων μελών των Rage και του Chris Cornell, τραγουδιστή των Soundgarden και των Audisolave. Ο ήχος τους, ένα βίαιο μείγμα punk και hardcore επιρροών με απόηχους από jazz και ηλεκτρονικά περάσματα εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή και το πρώτο, ομώνυμο, άλμπουμ του τρίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο από την Earache.

Τον περασμένο Ιούλιο οι Wakrat επισκέφθηκαν το Λονδίνο, νοίκιασαν ένα διώροφο λεωφορείο που πάνω του ήταν γραμμένη φράση «WAKRAT# Generation Fucked» (ο χαρακτηριστικός τίτλος ενός κομματιού τους), φόρτωσαν πάνω του τεράστια ηχεία που έπαιζαν τέρμα τη μουσική τους, επιβίβασαν μερικούς φαν και όργωσαν την πόλη για να διαμαρτυρηθούν για την παγκόσμια κοινωνικοπολιτική κρίση. Το λεωφορείο κατέληξε στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, όπου η μικρή ομάδα προσπάθησε να πραγματοποιήσει  μια μίνι διαδήλωση με πανό και συνθήματα αλλά εμποδίστηκε από τους σεκιουριτάδες. Παλιά μου τέχνη κόσκινο…

Ο Commeford δεν μασάει τα λόγια του όσον αφορά τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump: «[Ο Trump] έχει ενώσει εκείνους τους ρατσιστές στην Αμερική για να εστιάσει στους μετανάστες και την τελευταία στιγμή – θυμηθείτε τα λόγια μου – θα αποτραβηχτεί και θα παραδώσει την εξουσία στον Jeb Bush και ο Jeb θα απορροφήσει όλους τους οπαδούς του Trump. Πιθανόν nα έχουμε έναν Bush για άλλα οκτώ χρόνια, χέσε μέσα, δηλαδή, αλλά δεν ξέρω ποια θα είναι η διαφορά από την οκταετία του Obama. Οι ίδιες μαλακίες του τύπου θα φύγω από το Αφγανιστάν και θα αποσύρω τα στρατεύματα από το Ιράκ».

Ομολογεί ότι είναι οπαδός των θεωριών συνωμοσιολογίας. Πιστεύει ότι το ISIS είναι κατασκεύασμα των σκοτεινών δυνάμεων που κυβερνούν τον κόσμο και όταν τον ρωτούν αν πίσω του κρύβεται η αμερικανική κυβέρνηση απαντά ότι το πράγμα πάει πολύ βαθύτερα και πως για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο υπεύθυνοι είναι κάποιοι που διορίζουν προέδρους σε ολόκληρο τον κόσμο. «Είναι μια παγκόσμια συνωμοσία ανθρώπων που δεν θα μάθουμε ποτέ τα ονόματά τους, αλλά είναι εκείνοι που στην ουσία διευθύνουν την παράσταση επειδή αυτοί έχουν τις βαθύτερες τσέπες». 

 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1