Bone Rave live @ Bad Tooth (video/photo)...

Κείμενο-Φωτό:  ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΧ.

Οι Bone Rave είναι από τις καλύτερες μπάντες που έχει βγάλει η RnR Σαλονίκη τουλάχιστον την τελευταία πενταετία. Στην μόλις δεύτερη εμφάνισή τους στην Αθήνα την Κυριακή 10/3 γέμισαν το Bad Tooth και τα σπάσανε. Το ίδιο είχαν κάνει και πριν κάνα χρόνο στο Boiler. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να μας έρχονται πιο συχνά. Απλά κι ειλικρινά.

Γιατί πάνω στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν τέτοια ανάγκη. Το ροκενρολ κοινό της έχει την ευκαιρία να τους απολαμβάνει συχνά πυκνά είτε μόνους τους, είτε με εκλεκτές παρέες. Δεν είναι τυχαίο ότι στα μόλις δυο χρόνια ύπαρξής τους έχουν παίξει παρέα με τους Meteors, τους Demon's Claws, τους Nashville Pussy και προσεχώς με τους Αυστραλούς Dandelion.
Οι Bone Rave είναι δυο άντρες και δυο γυναίκες, με τους δύο πρώτους να κουβαλούν το παράσημο ότι αποτέλεσαν κάποτε τα δύο τέταρτα των The Crazed.
Στα live τους το δίδυμο Jungle Chris και Μariza Charlie άλλοτε βάζει τη στολή του Φρεντ και της Τούντι, άλλοτε του Λουξ και της Πόιζον. Η μυστηριώδης φιγούρα του ντράμερ, πάντα πίσω από τα μαύρα γυαλιά του, κοπανάει ήρεμος κι επιβλητικός και η DNA παίζει τα κρουστά στα σκοτεινά, μέχρι να ρθει η ώρα να πιάσει το μικρόφωνο και να κλέψει την παράσταση (Φανταστική στο "Sometimes I" των Plasmatics στο λάιβ του Bad Tooth, όπως και στο "Steamroller" των Adicts πέρυσι στο Boiler).


Οι ίδιοι λένε ότι παίζουν primitive rock n roll. Το γκάραζ είναι το μοτίβο, αλλά εκεί είναι και το πανκ, η ψυχεδέλεια, τα γκάζια και η αλητεία. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕΡ “Four Elements” με τρία δικά τους κομμάτια και μια διασκευή στο "Electric Funeral" των Black Sabbath. Πιο πριν είχαν κυκλοφορήσει το ομώνυμο κομμάτι "Bone Rave" με ελεύθερη συνεισφορά στο bandcamp, ενώ πριν λίγες μέρες το "My Βrothers Τhe Crags" –ίσως το πιο ωραίο από τα 4 κομμάτια του E.P.– έγινε και βίντεο κλιπ.
Ένα (μικρό) δείγμα από το live στο Bad Tooth στο βίντεο (cam/edit: DioX/SteliosMich):

SETLIST
0:00:03 Sometimes I (The Plasmatics cover)
0:04:19 My brothers the crags
0:07:28 Cave of lust
0:11:45 Walking on my grave (Dead Moon cover)
0:14:46 Thee most exalted potentate of love (The Cramps cover)
0:18:08 (Part of) You must be a witch (The Lollipop Shoppe cover)



image

Στέλιος Μιχ.

Δημοσιογραφος και ακτιβιστης
 
 
 
image

Στέλιος Μιχ.

Δημοσιογραφος και ακτιβιστης
 
 
 
image

Στέλιος Μιχ.

Δημοσιογραφος και ακτιβιστης