Από το αρχείο του Merlin's Music Box: Μουσικό Αυτί, ολόκληρο το πρώτο τεύχος του πρώτου (ίσως) μουσικού φανζίν που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα

Το Μουσικό Αυτί κυκλοφόρησε το πρώτο (αναμείνατε σύντομα το δεύτερο και τελευταίο τεύχος) τεύχος τον Σεπτέμβριο του 1978 από τον Δημήτρη Μουστάκη και τον Στέλιο Παπαθανασόπουλο, οι οποίοι υπογράφουν το σημείωμα της έκδοσης. Επρόκειτο για ένα 16σέλιδο μικρού σχήματος που είχε μονταριστεί από τον Λεωνίδα Χρηστάκη (Ιδεοδρόμιο, Panderma, Κούρος κλπ.), κόστιζε 10 δραχμές και κυκλοφόρησε σε λίγα αντίτυπα που διακινήθηκαν κυρίως σε στέκια και δισκάδικα της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων και της Πλάκας, αλλά και χέρι με χέρι. Όπως αναφέερουν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι, το Μουσικό Αυτί «δεν χρηματοδοτείται από κανέναν οργανισμό ή επιχείρηση», ενώ από τα κείμενα λείπουν οι τόνοι.

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε κι εμείς στην ύπαρξη μιας νορμάλ κατάστασης και μιας σωστής λειτουργίας της μουσικής στην Ελλάδα και όχι να κερδίσουμε χρήματα εκμεταλλευόμενοι το όλο θέμα σε βάρος του, για να αγοράσουμε ωραίο αμάξι ή σπίτι στην εξοχή! [...] Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΥΤΙ μεθοδεύεται underground, δηλαδή υπόγεια και απευθύνεται σε νεανικό κοινό. Επίσης δεν κάνει διαφήμιση ούτε προβάλλει ιδιαίτερα μουσικούς ή θεωρητικούς της μουσικής με σκοπό τη δημιουργία κλίκας κλπ.» Ήταν μια από τις πρώτες, ίσως και η πρώτη, ανεξάρτητες έντυπες προσπάθειες στην Ελλάδα στο χώρο της μουσικής.

Ως συνεργάτες εμφανίζονται οι Γιώργος Μπαράκος (ιδιοκτήτης του θρυλικού Jazz Club στην Πλάκα), ο Αντρέας Τουρναβίτης και ο Αντρέας "Who" Φρογουδάκης. Το συγκεκριμένο τεύχος περιέχει άρθρα για το ροκ του '50, τα blues του Σικάγο, τα blues των λευκών, τον Muddy Waters, τον John Lee Hooker και τους Who.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΔΩ