Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is: A Tribute to Leonard Cohen (videos)

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 είχαμε την τύχη και την χαρά να παρακολουθήσουμε ένα από τα πρώτα live της μετα COVID-19 (Part 1) εποχής με τρεις εξαιρετικές φωνές στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Δείτε μερικά ενδεικτικά videos ώστε όταν ξαναγίνει να είσαστε από τους πρώτους που θα βγάλουν εισιτήριο.

Read more ...

Οι Blackmore΄s Night στο Λυκαβηττό στις 22 Σεπτεμβρίου 1998 (audio)

Οι Blackmore's Night δηλαδή ο Richie Blackmore, η συμβία του Candice Night και η μουσική τους παρέα, ξεκίνησαν τη 2η περιοδεία, στην φρέσκια μέχρι τότε ιστορία τους, από την Αθήνα και συγκεκριμένα από το θέατρο του Λυκαβηττού, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 1998. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μας το ηχητικό μέρος της συναυλίας το οποίο σας παρουσιάζουμε. 

Read more ...

The Earthbound - Mε αφορμή ένα ακυκλοφόρητο live video του 2005...

Γράφει ο Πάνος Μαριολόπουλος*
Φωτογραφίες: Δημήτρης Μυλωνάς
Video 29/06/ 2005 live capture by Geo Beo, 2020 editing by Panos Skordas-Takis

Όταν η μπάντα σταμάτησε πλέον να προβάρει και να παίζει ζωντανά άφησε κάποιους ανοιχτούς λογαριασμούς, κυρίως επειδή δεν προλάβαμε να παίξουμε όσο θα θέλαμε ζωντανά το τελευταίο μας άλμπουμ, La Guerra Final που είχαμε ήδη στις αποσκευές μας, γι' αυτό και ο κύκλος αυτούς του δίσκου κατά τη γνώμη μου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Πολλές φορές μας ρωτούν γιατί δεν γίνεται μια επανασύνδεση των Earthbound και η απάντηση είναι απλή: όλα τα παιδιά από το συγκρότημα παραμένουμε πολύ καλοί φίλοι, αλλά δεν είμαστε πλέον συγκρότημα. Επομένως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα...

Read more ...

Οι DIO στο Ρόδον στις 4 Νοεμβρίου 1993 (audio)

Ακούστε την πρώτη εμφάνιση του Ronnie Jame Dio και της μπάντας του στην Ελλάδα. 

Read more ...

The Last Drive Files: Οι Last Drive και οι Deus Ex Machina στο Ρόδον 13/2/1993 (videos)

13 Φλεβάρη του 1993 και οι Last Drive που έχουν κυκλοφορήσει το 4ο full-length άλμπουμ τους με τίτλο F*head Entropy, αποφάσισαν να το παρουσιάσουν με ένα εκρηκτικό live στο Ρόδον. Καλεσμένοι τους ήταν οι Deus Ex Machina (ή Deus X Macina, αν προτιμάτε). Το Merlin's Music Box εξασφάλισε το video της συναυλίας και όπως ήταν αναμενόμενο, σας το παρουσιάζει.

Read more ...

Οι Hawkwind στο Ρόδον στις 9 Νοεμβρίου 1996 (audio)

Ηταν η δεύτερη φορά που οι Hawkwind επισκέπτονταν την Ελλάδα. 8 Νοεμβρίου 1996 στον Μύλο στη Θεσσαλονίκη και την επομένη στο Ρόδον στην Αθήνα. Η bootleg ηχογράφηση από το live της Αθήνας κυκλοφόρησε σε cd το οποίο σας σας παρουσιάζουμε σήμερα. 

Read more ...

The Last Drive Files: H συναυλία των Last Drive με τον Peter Zaremba στο Ρόδον, 1 Απριλίου 1988 (audio)

Πρωταπριλιά του 1988 και οι Last Drive που μόλις είχαν κυκλοφορήσει το album Heatwave, ανέβηκαν στη σκηνή του Ρόδον για να το παρουσιάσουν. Κάποια στιγμή στη σκηνή βρέθηκε μαζί τους και ο Peter Zaremba (Fleshtones) που είχε κάνει την παραγωγή του Heatwave. Ακούστε τι σημαίνει κολασμένο Rock 'n' Roll και δείτε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα σε εκείνη τη βραδιά.

Read more ...

Όταν ο Ian Gillan συνόδευσε τον Μιχάλη Ρακιντζή στη Λεωφόρο, 1 Σεπτεμβρίου 1993 (audio)

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι και σήμερα δεν είναι λίγες οι προσπάθειες πολλών Ελλήνων μουσικών να ακουστούν στο εξωτερικό με όχημα τη συνεργασία τους με διεθνώς καταξιωμένους ξένους καλλιτέχνες. Τα παραδείγματα πολλά και από όλους τους μουσικούς χώρους. Πιο γνωστές και πιο χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Γιώργου Νταλάρα που συνεργάστηκε με Al Di Meola (1987), Jethro Tull (1992) και Sting (2001), της Σοφίας Αρβανίτη με την Bonnie Tyler (1992) της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με τους Night Ark (1995) και βέβαια αυτή του Μιχάλη Ρακιντζή που συνεργάστηκε με τον Ian Gillan. Η συνεργασία του Ρακιντζή με τον Gillan ξεκίνησε το 1992 με το single “Getaway” και συνεχίστηκε με το LP Έτσι μ’ αρέσει. Το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς και στα πλαίσια της προώθησης αυτής της δουλειάς, ο Gillan και ο Ρακιντζής έδωσαν μια σειρά συναυλιών σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ένα από αυτά ήταν και η Αθήνα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (1/9/1993). Από αυτή τη συναυλία έχει διασωθεί, σε bootleg ηχογράφηση, το μέρος στο οποίο συμμετείχε ο Gillan το οποίο σας παρουσιάζουμε

Read more ...