Arcadian Child: Superfonica (περιορισμένη έκδοση σε βινύλιο και CD, digital download)

Γράφει ο Γιάννης Καστανάρας

φωτο: Vera Ioakimidi 

Δυο σχεδόν χρόνια μετά το Afterglow, οι φίλοι μου από την Κύπρο επιμένουν να με εκπλήσσουν ευχάριστα. Έχοντας στο δισάκι μια νέα ολοκληρωμένη δουλειά που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, επιστρέφουν για να αφήσουν ακόμα μια φορά τη στάμπα τους στα σύγχρονα ψυχεδελικά δεδομένα, ακολουθώντας ένα δρόμο που κρίνοντας από το αποτέλεσμα και τη διάθεση θα μας ταξιδέψει ακόμα για πολύ. Το δεύτερο άλμπουμ των παιδιών από τη Λεμεσό έχει τίτλο Superfonica και είναι ο επόμενος ογκόλιθος στο οικοδόμημα που χτίζουν αργά αλλά σταθερά οι Arcadian Child.

Η post-progressive και ενίοτε heavy, αλλά πάντα σκοτεινή ψυχεδέλεια που το διέπει, μαζί με τις διακριτικές pop εκλάμψεις και τους ηχητικούς πειραματισμούς, οι οποίοι εμφανίζονται εκεί ακριβώς που πρέπει, συγκροτούν έναν άρτιο δίσκο που μαζί με τον τρόπο εκτέλεσης των κομματιών και τα ταξιδιάρικα φωνητικά δεν αφήνουν περιθώρια για ενστάσεις. Το Superfonica είναι από τα άλμπουμ εκείνα που μόλις τελειώνουν ξαναπατάς το play (και, μα την αλήθεια, το έκανα για σχεδόν μια ολόκληρη μέρα) αφού έχεις μονίμως την εντύπωση ότι σου έχουν ξεφύγει πράγματα και με την κάθε επανάληψη διαπιστώνεις ότι είχες δίκιο. Κι εκεί που το Afterglow ήταν ένα πραγματικά εξαίρετο άλμπουμ, το Superfonica κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα, τόσο συνθετικά όσο και εκτελεστικά. Όπως και το προηγούμενο, δεν ενδείκνυται για διασκέδαση αλλά μάλλον για περισυλλογή, καθώς όσο περισσότερο το ακούς τόσο συνειδητοποιείς ότι, ναι, τελικά ακόμα συμβαίνουν όμορφα πράγματα, πράγματα που αξίζει να ασχοληθείς μαζί τους ακριβώς επειδή προσφέρουν κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Και οι Arcadian Child αυτό το πετυχαίνουν στο έπακρο, εκπέμποντας μια μαγική και εθιστική σκόνη που προορίζεται για το μέλλον. Well done, guys!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ARCADIAN CHILD ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΕΛΙΑΝΑΙΟ

Το Superfonica κυκλοφορεί μέσω των Ripple Rogue/Wave Records

Η μπάντα

Panagiotis I.G – φωνητικά, κιθάρες

Stathis Hadjicharalambous – κιθάρες

Andreas Kerveros – μπάσο, φωνητικά

Christos Dimou – τύμπανα

Επικοινωνία

Bandcamp:  https://arcadianchildband.bandcamp.com

Facebook: www.facebook.com/arcadianchild

Youtube: https://tinyurl.com/ybkwwvp4

Spotify: - https://tinyurl.com/spotifyac

 

Παραγγελία Δίσκου

http://geni.us/superfonica


image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.