The Jet Black- Transcendence (12" βινύλιο από την Ikaros Records/ψηφιακή κυκλοφορία, 2019)

Γράφει ο Γιώργος Αθανασόπουλος

φωτο: Milo

Το κουαρτέτο των Αθηναίων Jet Black αποτελεί ένα υπέροχο παραμύθι  μεταξύ φίλων που βρέθηκαν να κάνουν παρέα εν μέσω οικογενειακών δεσμών από νηπιακή κιόλας ηλικία. Το αν χρωστούν το όνομά τους στον εμβληματικό ντράμερ των Stranglers είναι προς τιμή τους, αν όχι, δε χάλασε δα κι ο κόσμος.

Οι πιτσιρικάδες λοιπόν μεγάλωσαν, είπαν να πάρουν τα πράγματα λίγο πιο «σοβαρά» από το να είναι κλεισμένοι σε ένα γκαράζ και να κοπανιούνται με τις ώρες, κι έτσι από το 2014 ξεκίνησαν να φτιάχνουν και να μορφοποιούν  το υλικό που παρουσιάζουν στο ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο Transcendence (Ikaros Records)

Αυτοδίδακτοι μουσικοί όλοι τους όπως δηλώνουν και με τη συνολική  εποπτεία του Θάνου Αμοργινού, οι Jet Black επέλεξαν να κυκλοφορήσουν εννέα τραγούδια στα οποία και ενσωματώνουν  σε υπερθετικό βαθμό την αγάπη τους για το ατόφιο rock’n’roll, βασανίζοντας νότες και συγχορδίες τίγκα στην αδρεναλίνη.

Πανκ σώμα και πνεύμα βουτηγμένα στη do it yourself φιλοσοφία με ένα συνδυασμό γονιδιακής προδιάθεσης και αμέτρητων μουσικών επιρροών-με τα αμερικάνικα eighties να έχουν εμφανές προβάδισμα- σε ένα δίσκο που ναι μεν ούτε δάφνες πρωτοτυπίας διεκδικεί ούτε αποτελεί μνημείο δεξιοτεχνίας αλλά… δεν σε κάνει να βαριέσαι με τίποτα. Και θέλω να πιστεύω πως επί σκηνής οι Jet Black θα διαθέτουν πολλαπλά αποθέματα ενέργειας παίζοντας το “Lola” ή το “Fucked Up Break Up” για όσους αρέσκονται στα γκάζια αλλά και τα “Butterfly” και “What You Never Had” τα οποία και ενδείκνυνται περισσότερο για στονερομεταλλικούς αυτοσχεδιαστικούς εκτροχιασμούς. Και μπορούμε φυσικά κι εμείς με τη σειρά μας να ανάβουμε αναπτήρες στο “5” ή να ραπάρουμε στο “Madness”.

Ομορφόπαιδα, καλώς ήλθατε στη ζούγκλα !

Οι Jet Black είναι:

Ιωάννης Μυλωνάς (κιθάρα, φωνή)
Νικηφόρος Μυλωνάς (τύμπανα)
Γιάννης Ντάβαρης (μπάσο)
Δημήτρης Ντάβαρης (κιθάρα)
 
Το Transcendence κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 300 βινυλίων.
 


image

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει dj
 
 
 
image

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει dj
 
 
 
image

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει dj