Tο Hotshot των Whereswilder: Φάρμακο για τις γεροντικές παθήσεις του rock 'n' roll

 

(φωτο: Theo Vranas)

Το δεύτερο άλμπουμ των Whereswilder είναι ένα αμάλγαμα ήχων που σπάνια εμφανίζεται στη σύγχρονη δισκογραφία. Από το πρώτο της κιόλας άλμπουμ Yearling (Six Dogs Records, 2014), η αθηναϊκή μπάντα είχε κάνει περισσότερο από αισθητή την παρουσία της και τώρα, με το δεύτερο ολοκληρωμένο πόνημά της, έρχεται να παγιώσει τη διαφορετικότητά της. Είναι πραγματικά απόλαυση να ακούς ένα δίσκο από την αρχή ως το τέλος και να διαπιστώνεις η δημιουργικότητα δεν πηγάζει από εύκολες ατραπούς, αλλά μέσα από δύσκολους πειραματισμούς που καταλήγουν σε άψογα ολοκληρωμένες συνθέσεις.

Στο Hotshot η ψυχεδέλεια και το progressive δένουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, τα sixties αποδίδονται με μια σύγχρονη ερμηνεία, συναντούν την pop στην πιο rock εκδοχή της αλλά το όλο σύνολο καταλήγει να γίνεται απόλυτα προσωπικό καθώς οι Whweresilder εκτοξεύουν το ένα κομμάτι μετά το άλλο και δεν αφήνουν τα αυτί σε ησυχία χάρη στις εναλλαγές με τις οποίες το βομβαρδίζει συνεχώς. Τα φωνητικά και οι μελωδίες υπνωτίζουν απαιτώντας επίμονα την προσοχή του ακροατή, τα σόλο από τις κιθάρες κυριολεκτικά ξεσηκώνουν, οι Grateful Dead μπερδεύονται με την πρώτη, έξοχη, περίοδο των Yes γκρουβάροντας «ύπουλα» και ξυπνώντας μνήμες από την μετά το 1966 περίοδο των Beatles … Ακούω το άλμπουμ ξανά και ξανά με αμείωτο ενδιαφέρον, προσπαθώντας μάταια να ξεχωρίσω ένα αγαπημένο κομμάτι, αφού όλα είναι τόσο άρτια διαμορφωμένα που με κάνουν να χάνω την μπάλα.

Οι Whereswilder καθιερώνουν ένα φρέσκο, προσωπικό στυλ, αντλώντας επιρροές από ένα ευρύ φάσμα του rock και το ταξίδι που τους στο μουσικό σύμπαν φαίνεται να μην έχει τέλος. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά τους με τους καλύτερους οιωνούς και η μπάντα διαθέτει περισσή τόλμη και ένα τσαγανό που θα ζηλέψει κάθε μουσικός που σέβεται τον εαυτό του. Ήδη, τα χαρακτηριστικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στα δυο πρώτα άλμπουμ είναι υπεραρκετά για να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας δισκογραφικής κουλτούρας η οποία, αν μη τι άλλο, δεν είναι καθόλου φειδωλή ως προς τις απαιτήσεις. Το Hotshot είναι τόσο καυτό και τόσο βαθύ που θα χρειαστεί ένα καινούργιο φαρμακευτικό προϊόν για να το ξεπεράσεις και ελπίζω ότι οι Whereswilder έχουν ήδη ανακαλύψει τη συνταγή για να το διαθέσουν γενναιόδωρα στο προσεχές μέλλον.

Η μουσική και οι στίχοι είναι του συγκροτήματος, η παραγωγή του Άλεξ Μπόλπαση, το mastering του Γιάννη Χριστοδουλάτου και το artwork του Νίκου Τσουνάκα. Το Hotspot κυκλοφορεί από την Inner Ear σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων και σε ψηφιακή μορφή.
Γιάννης Ράλλης (φωνή, κιθάρα, πλήκτρα, μαντολίνο
Βασίλης Νησσόπουλος (φωνή, μπάσο, πλήκτρα)
Αλέκος Βουλγαράκης (κιθάρα, μαντολίνο, πιάνο)
Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα, κρουστά)
Στην ηχογράφηση συνέδραμαν επίσης οι Σέργιος Μπουντρής (πλήκτρα), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Κώστας Συνοδινός (συνθεσάιζερ) και Άλεξ Μπόλπασης (φωνητικά).

bandcamp

facebook


image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.