Η 1η συναυλία του Eric Burdon στην Ελλάδα στο Παλλάς την Πέμπτη 29 Μαρτίου 1984 (full audio)

Από τον Μιχάλη Τζάνογλο

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι στωικοί και στη προκειμένη περίπτωσή είχαν δίκιο. Τις προάλλες ανεβάζω την τελευταία (κατά τα λεγόμενά του) συναυλία του Eric Burdon στην Αθήνα και λίγες μέρες μετά, λαμβάνω ένα μήνυμα από τη διοργάνωση να την κατεβάσω. Κάποια στιγμή λέω τον πόνο μου σε ένα φίλο (γι’ αυτό άλλωστε είναι οι φίλοι) ο οποίος μου λέει πονηρά «Γι’ αυτό σκας; Θα σου δώσω εγώ την πρώτη συναυλία του Eric Burdon στην Αθήνα, στο Παλλάς το ‘84, που την έγραψα κρατώντας ένα μαγνητόφωνο στην αγκαλιά μου». Παθαίνω πλάκα!!! Όχι μόνο γιατί η ηχογράφηση αυτή είναι ένα μοναδικό «Rockumento» που πολύ λίγοι είχαν την τύχη να την ακούσουν τόσα χρόνια, αλλά και γιατί είχα σκάσει που δεν πρόλαβα να πάρω εισιτήριο τότε και είχα μείνει με τον καημό…

Για την ιστορία να πούμε οτι την μπάντα αποτελούσαν οι Brian Godding (κιθάρα), Patrick Crumly (Μπάσο), Mitchell Harwood (τύμπανα), Robert Burns (σαξόφωνο) και Zoot Money (πλήκτρα).

Setlist

0:00:11 Lawyers, Guns and Money
0:04:31 Don't Let Me Be Misunderstood
0:11:30 It's My Life
0:15:09 Don't Bring Me Down
0:20:16 No More Elmore
0:28:10 Working Life
0:33:54 We Gotta Get out of This Place
0:42:22 Favourite Enemy
0:46:59 Heart Attack
0:50:59 Tell Me How a Poor Man Sing
1:01:19 River Deep, Mountain High
1:09:44 Too Late
1:15:20 96 Degrees in the Shade
1:21:47 Lawdy, Miss Clawdy
1:31:29 House of the Rising Sun

Κριτική της συναυλίας από τον Νίκο Κοντογούρη στο περιοδικό ΠΟΠ+ΡΟΚ Μάιος 1984 (από το αρχείο του Θανάση Ζελιαναίου)Για την ιστορία να πούμε ότι τη συναυλία διοργάνωσε ο Ιωσήφ Αβράμογλου από τη σελίδα του οποίου μαθαίνουμε ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη πείστηκε από τον Βλάσση Μπονάτσο, να ματαιώσει εκείνη την ημέρα την παράσταση του έργου «Βίκτωρ Βικτώρια» το οποίο παιζόταν στο Θέατρο Αλίκη αφού το θέατρο στεγαζόταν στο υπόγειο κάτω από το Παλλάς.

Αποκόμματα εφημερίδων της εποχής (από το αρχείο του Ιωσ'ηφ Αβράμογλου)


image

Μιχάλης Τζάνογλος

Συνεκδότης, βιντεοσκόπος και παιδί για όλες τις δουλειές.
 
 
 
image

Μιχάλης Τζάνογλος

Συνεκδότης, βιντεοσκόπος και παιδί για όλες τις δουλειές.
 
 
 
image

Μιχάλης Τζάνογλος

Συνεκδότης, βιντεοσκόπος και παιδί για όλες τις δουλειές.