Η συναυλία των Black Sabbath στη Λεωφόρο στις 21 Ιουλίου 1987 (full audio)

Μετά την αποχώρηση του Dio το 1982, οι Black Sabbath κατέληξαν να είναι το προσωπικό όχημα του Iommi, ο οποίος συνεργάστηκε με πάρα πολλούς μουσικούς. Από τη παλιά φρουρά είχε συμμετείχε πότε πότε μόνο ο Geezer Butler. Αυτός ήταν και ο προγραμματισμός για τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 1987, αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει όταν έμαθε ότι ο Patrick Meehen ανέλαβε πάλι τη θέση του μάνατζερ των Sabbath. Οι Sabbath θα έπαιζαν στο Πλύμουθ στις 18 Ιουλίου, αλλά η συναυλία ακυρώθηκε. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι η προπώληση πήγε άπατη. Όμως πιθανότατα η αναβολή έγινε επειδή δεν υπήρχε μπασίστας. Ο Iommi επιστράτευσε τον Dave Spitz και η πρώτη συναυλία του ήταν στις 21 Ιουλίου 1987 στην Αθήνα. Αυτή ήταν η πρώτη ζωντανή εμφάνιση του Tony Martin σαν τραγουδιστή των Black Sabbath. Η συναυλία εξελισσόταν κανονικά αλλά λίγο πριν το «Children of the Grave», άρχισαν φασαρίες στο γήπεδο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Tony Martin ξέχασε τους στίχους και ο Iommi εκνευρισμένος σταμάτησε και έληξε άδοξα τη συναυλία.
Το ηχητικό που σας παρουσιάζουμε σταματάει λίγα λεπτά πριν τη διακοπή, ενώ πριν το «Children of the Grave» ακούγεται ο Tony Martin να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Σε αυτή τη συναυλία τους Black Sabbath αποτελούσαν οι:
Tony Martin – Vocals,
Tony Iommi – Guitar,
Dave Spitz – Bass,
Bev Bevan – Drums &
Geoff Nicholls – Keyboards

Setlist:
0:00:00 Intro (Supertzar)
0:01:59 Neon Knights
0:07:29 Children of the Sea
0:15:04 War Pigs
0:23:25 Heart Like A Wheel
0:31:12 Drum Solo
0:31:51 Iron Man
0:37:29 Guitar Solo
0:39:37 The Mob Rules
0:44:00 Black Sabbath
0:53:48 Die Young
0:59:26 Heaven and Hell
1:12:51 Children Of The Grave (cut)

ΥΓ1. Η ηχογράφηση της συναυλίας έγινε με ένα φορητό ραδιοκασετόφωνο από τον φίλο μας Johnny the Tiger τον οποίο ευχαριστούμε άλλη μια φορά για την προσφορά του υλικού.

ΥΓ2. Από τη συναυλία λείπουν τα 2 τελευταία λεπτά γιατί ο άνθρωπος που έκανε τη μεταφορά από την κασέτα στο cd, πολύ απλά, τα έκοψε.

ΥΓ3. Αυτό ήταν το τελευταίο live Bev Bevan με τους Sabbath. Μετά την αποχώρησή του, τη θέση του drummer πήρε ο Terry Chimes.


image

Μιχάλης Τζάνογλος

Συνεκδότης, βιντεοσκόπος και παιδί για όλες τις δουλειές.
 
 
 
image

Μιχάλης Τζάνογλος

Συνεκδότης, βιντεοσκόπος και παιδί για όλες τις δουλειές.
 
 
 
image

Μιχάλης Τζάνογλος

Συνεκδότης, βιντεοσκόπος και παιδί για όλες τις δουλειές.