Οι Red Elephants είναι από Ικαρία μεριά και αγαπούν όσους αγαπούν να αγωνίζονται...

Οι Red Elephants σχηματίστηκαν το 2010 στην Ικαρία όπου και διαμένουν. Οι συνθήκες για να παίξεις μουσική στην επαρχία είναι αρκετά δύσκολες μιας και αφενός δεν υπάρχει στούντιο ηχογράφησης στα μέρη μας και αφετέρου οι συγκοινωνίες είναι εκτός από ακριβές και ακριβοθώρητες. Βέβαια, πηγαίνουμε κόντρα σε όλη αυτή τη δυσκολία και επιμένουμε, κυρίως γιατί μέσα από τη μουσική έχουμε γνωρίσει τους καλύτερούς μας φίλους. Ανθρώπους με ανησυχίες που έρχονται σε σύγκρουση με όλα αυτά τα εξωπραγματικά που ζούμε: φασισμό, ξενοφοβία, εκμετάλλευση, μηδενική παιδεία.

Τα τραγούδια είναι ένας συνδυασμός από παλαιότερες και νέες συνθέσεις. Είχε γίνει απόπειρα να ηχογραφηθεί κάποιο υλικό παλαιότερα, αλλά η όλη προσπάθεια δεν απέδωσε. Η ταυτότητα της μπάντας μπορεί να χαρακτηριστεί ως post rock - instrumental, ωστόσο συνεχώς πειραματίζεται με νέους ήχους, καθώς και συνδυασμούς διαφόρων ειδών μουσικής.

Ηχογραφήσαμε δέκα κομμάτια με επτά μικρόφωνα στο υπόγειο της βιοτεχνίας παραγωγής των παραδοσιακών γλυκών Ικαρίας μεταξύ 18-26 Μαρτίου και 6-9 Ιουλίου 2019. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν στην Ικαρία και στην Κοζάνη από εμάς, εν μέρει ως δημιουργική επιλογή, καθώς ηχογραφήσαμε τα τραγούδια ζωντανά, αλλά και για οικονομικούς λόγους. Το artwork, κι αυτό δικό μας είναι. Το «Ήττα» είναι βασισμένο στο ποίημα του Δημήτρη Γλυφού «Μην ξεχνάς το Ήττα» και στο τραγούδι ακούγεται ο ίδιος ο ποιητής.

Στις 7/10/2019 κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη μας δουλειά με τίτλο Εντροπία και τα κομμάτια του άλμπουμ είναι διαθέσιμα για δωρεάν download και streaming στη σελίδα των Red Elephants στο Bandcamp, καθώς και στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες.

Αγαπάμε όσους αγαπούν να αγωνίζονται…


TRACKLIST:

01. Τιτώ
02. Ισημερία
03. Ανεχαγιά
04. Πνοή
05. Θερισμός
06. Αργοπορία
07. Κάματος
08. Ήττα
09. Μινόρε
10. Το Καζάνι του Μπάμπη

Facebook
Bandcamp
Spotify

instagram

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1