Οι Stonus είναι από τη Λευκωσία και ροκάρουν...

Είμαστε οι Stonus, ένα πενταμελές Heavy Rock συγκρότημα από Λευκωσία της Κύπρου που εδώ και τρία χρόνια έχουμε ως βάση το Λονδίνο. To συγκρότημα αποτελείται από τον Κυριάκο Φραγκούλη στα φωνητικά, τον Παύλο Δημητριού στην πρώτη κιθάρα, τον Nicky στη ρυθμική κιθάρα, τον Κωνσταντίνο Δημητριάδη στα ντραμς και τον Ανδρέα Αριστείδη στο μπάσο. Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2015, όταν τα τότε αρχικά μέλη του συναντηθήκαμε σε ένα Metal Bar στην Λευκωσία (το θρυλικό Rocka Rolla). Την βραδιά εκείνη έπαιζε Heavy Rock – Stoner μουσική και έτσι όταν αντιληφθήκαμε πόσο απολαμβάναμε αυτό το είδος μουσικής... Εκείνη την νύχτα ξεκίνησαν οι Stonus! 

Έχουμε εμπνευστεί από διάφορες μπάντες, κυρίως από Nightstalker, 1000 Μods, Black Sabbath, Kyuss και Truck-fighters. Ήταν αναμενόμενο το πόσο μας επηρέασε η ελληνική ροκ επανάσταση, εφόσον η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν παρόμοια κουλτούρα και αλληλοεπηρεάζονται σε πολλές διαστάσεις.
Φυσικά, το κοινό της Ελλάδας υποστηρίζει πολύ πιο έντονα και δραστικά την προσπάθεια των ελληνικών συγκροτημάτων σε σύγκριση με την Κύπρο, όπου είμαστε πολύ πιο περιορισμένοι
Οι δυσκολίες στην Κύπρο είναι πάρα πολλές, εφόσον είναι νησί και είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις περιοδεία, ενώ το κοινό είναι αρκετά περιορισμένο για την Rock – Heavy Rock – Psychedelic μουσική. Παρ’ όλα αυτά οι χώροι είναι αρκετά καλοί και υποστηρίζουν την προσπάθεια, αλλά και το κοινό σιγά σιγά άρχισε να ανταποκρίνεται επειδή αρκετά εγχώρια φεστιβάλ υποστηρίζουν τα κυπριακά συγκροτήματα και έτσι τα φέρνουν σε επαφή με τον κόσμο, σε συνδυασμό με την αύξηση των rock συγκροτημάτων που γράφουν δική τους, αγγλόφωνη μουσική. Το όνειρο μας είναι να χτίσουμε μια κοινότητα που να αντιλαμβάνεται και να γουστάρει τη μουσική γύρω από το είδος μας.

Έχουμε αρκετές φιλοδοξίες σαν συγκρότημα αφού μετά τα πρώτα μας live σε Αγγλία και Ρουμανία μαζί με σημαντικές μπάντες όπως Planet of Zeus, οι Riverside, οι Sunnata, οι Weedpecker και οι Balothizer, ανεβάσαμε τον πήχη αρκετά ψηλά και ακόμα δεν έχουμε κυκλοφορήσει ολοκληρωμένο άλμπουμ. Στα πλάνα μας είναι μια περιοδεία το καλοκαίρι και αρκετές συναυλίες στη διάρκεια της χρονιάς. 
Μέχρι στιγμής έχουμε κυκλοφορήσει δυο EP το Supertrip τον Αύγουστο του 2017 και το Lunar Eclipse τον Οκτώβριο του 2018 που ηχογραφήσαμε στο Studio 35 και στο Minor Underground αντίστοιχα. Επίσης, το πρώτο μας σινγκλ ήταν το "Coming In" και κυκλοφόρησε στις αρχές του 2017. Ακολούθησαν το "Memories" το 2017 και το πιο πρόσφατο "Sweetspot" τον Νοέμβριο του 2019. Είμαστε αρκετά χαρούμενοι για όλες μας τις δουλειές και ευχαριστούμε τον κόσμο με τον οποίο συνεργαστήκαμε και που μας υποστηρίζει.


Για το 2020 ετοιμάζουμε το πρώτο μας άλμπουμ που θα έχει τίτλο Aphasia. Πιστεύουμε ότι γίνεται εξαιρετική και είμαστε απίστευτα χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί με τον George Leodis και John Modes στα Wreck it Sound Studios στην Κόρινθο αυτό το καλοκαίρι. Ο δίσκος θα γίνει με αναλογική live ηχογράφηση έξι κομματιών και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις! Επίσης, στις 2 του Ιανουαρίου θα δώσουμε συναυλία με του θρυλικούς Nightstalker και τους Crash n Burn στο Downtown Live της Λευκωσίας και θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί!

To συγκρότημα αποτελείται από τον Κυριάκο Φραγκούλη στα φωνητικά, τον Παύλο Δημητριού στην πρώτη κιθάρα, τον Nicky στη ρυθμική κιθάρα, τον Κωνσταντίνο Δημητριάδη στα ντραμς και τον Ανδρέα Αριστείδη στο μπάσο.

facebook

bandcamp

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1