South Grove: Από την Αθήνα ροκάροντας στο Βερολίνο...

Ήταν κάπου στα τέλη του 2014 όταν τέσσερις φίλοι, μεγαλωμένοι στην Αθήνα, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την μπάντα μας με το τότε όνομα René Suns. Με βάση το Βερολίνο, ξεκινήσαμε ένα μουσικό ταξίδι, το οποίο πέντε χρόνια αργότερα συνεχίζει ακάθεκτο. Στην πορεία, οι René Suns έγιναν South Grove, ο ήχος μας προσαρμόστηκε στις εκάστοτε προτιμήσεις και διαθέσεις μας και οι φίλοι μας έγιναν περισσότεροι.
Ο κοινός συντελεστής όμως παραμένει ίδιος: η ανάγκη μας να παίζουμε μουσική.

Ξεκινώντας με επιρροές από Clutch, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd και Creedence Clearwater Revival, αλλά και από συμπατριώτες μας όπως oι Planet of Zeus και οι Nightstalker, σταδιακά βρήκαμε τον δρόμο μας στο χώρο του heavy rock, διατηρώντας πάντα τα blues, funk και southern ακούσματα που είχαμε όλοι μεγαλώνοντας. Η μεγάλη μας αγάπη ήταν, είναι και θα είναι να παίζουμε τη μουσική μας ζωντανά και κάθε φορά που μας δίνεται αυτή η ευκαιρία, το αντιμετωπίζουμε σαν να είναι η πρώτη φορά. Από τα κλαμπ της Γερμανίας μέχρι την Αθήνα και από μικρά υπόγεια μέχρι παλιά σοβιετικά αεροδρόμια, έχουμε μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες που μας έκαναν συνεχώς καλύτερους και πιο παθιασμένους να συνεχίζουμε αυτό το μουσικό ταξίδι για όσο μπορούμε.

Με το ομώνυμο δισκογραφικό μας ντεμπούτο που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018, αρχίσαμε να πατάμε όλο και πιο γερά τα πόδια μας στην ευρωπαϊκή σκηνή που χάρη στις προσπάθειες αυτών που ήρθαν πριν από μας, γίνεται συνεχώς πιο πλούσια και πιο ζωντανή παρά τις αντιξοότητες της εποχής. Τώρα, έναν χρόνο μετά, γράφουμε τον δεύτερο δίσκο μας και ευελπιστούμε να μπούμε στο στούντιο κάποια στιγμή μέσα στο 2020. Ο στόχος μας είναι να γράφουμε μουσική που να γεμίζει εμάς, πριν γεμίσει κάποιο μαγαζί και, πάνω απ’ όλα, περνάμε καλά κάνοντάς το. Ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να επιστρέψουμε για κάποιο λάιβ στην χώρα μας και να γκρουβάρουμε μαζί σας!

Μέχρι τότε, καλή χρονιά και καλές μουσικές!

Οι South Grove είναι:

Αρίστος - Τύμπανα
Γιώργος - Φωνή, Κιθάρα
Ιάσονας - Φωνή, Μπάσο
Νίκος - Κιθάρα

Links

bandcamp

facebook

instagram

 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1