Acid Mammoth: Doom περιωπής...

Οι Acid Mammoth είναι μια doom metal μπάντα από Αθήνα. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2015 από τον Χρήστο Jr. (φωνή, κιθάρα) και τον Δημοσθένη (μπάσο), κολλητοί από μικροί, με μεγάλη αγάπη για τον «βαρύ» ήχο. Η ιδέα των Acid Mammoth ήρθε ένα βράδυ στο σπίτι του Χρήστου όταν οι δυο φίλοι τζαμάρανε κάποιες ιδέες που αποτέλεσαν μία πρώιμη μορφή των κομματιών του πρώτου ομώνυμου δίσκου της μπάντας.

Σύντομα το line-up των Acid Mammoth συμπληρώθηκε με την άφιξη του πολύ καλού τους φίλου Μάριου (τύμπανα), και του Χρήστου Sr. (κιθάρα), ο οποίος είναι ο πατέρας του Χρήστου! Οι Acid Mammoth δεν είναι απλά τέσσερις τύποι που συναντιούνται μερικές φορές την εβδομάδα για να τζαμάρουν – στην ουσία είναι μια οικογένεια.
Η μπάντα μπήκε κατευθείαν στούντιο για τις ηχογραφήσεις του πρώτου της full-length δίσκου. Το Acid Mammoth κυκλοφόρησε ψηφιακά τον Οκτώβριο του 2017 και είχε πολύ καλή ανταπόκριση από την underground doom σκηνή. Στη συνέχεια, βάλθηκε να ετοιμάζεται για την παραγωγή του δεύτερου της δίσκου. Τον Σεπτέμβριο του 2019 οι Acid Mammoth υπέγραψαν με την ιταλική Heavy Psych Sounds, μία από τις πιο αξιόλογες δισκογραφικές εταιρείες που ειδικεύονται στον συγκεκριμένο ήχο και στις 22 Ιανουαρίου 2020 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκο τους με τίτλο Under Acid Hoof. Ο νέος δίσκος ήδη έχει πάρει πολύ θετικές κριτικές και η ανταπόκριση είναι φανταστική. Είναι άμεση συνέχεια του ντεμπούτου, αλλά πιο σκοτεινός, πιο βαρύς, πιο επιθετικός και πιο «Fuzz-άτος»! Μεγάλη επιρροή στην αισθητική του δίσκου αποτέλεσε το horror σαν είδος στον κινηματογράφο αλλά και στην λογοτεχνία. Ο δίσκος περιέχει πέντε κομμάτια που καταλαμβάνουν ένα 35λεπτο doom, γεμάτο riffs που στάζουν fuzz, βρώμικο χαοτικό μπάσο και επιθετικά τύμπανα. Τα σχέδια της μπάντας για το κοντινό μέλλον είναι συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και σχέδια για τον τρίτο δίσκο!

Οι Acid Mammoth είναι: Χρήστος Μπαμπαλής Jr. (φωνή, κιθάρα), Χρήστος Μπαμπαλής Sr. (κιθάρα) Δημοσθένης Βαρίκος (μπάσο) Μάριος Λούβαρης (τύμπανα)

bandcamp

facebook

blogspot

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1