Εγκατέλειψε τα εγκόσμια ο Gerry Marsden των Gerry & The Pacemakers...

O Gerry Marsden, o frontman του βρετανικού συγκροτήματος Gerry and the Pacemakers που στη δεκαετία του '60 γνώρισε επιτυχία με κομμάτια όπως τα "You 'll Never Walk Alone", "Ferry Cross the Mersey" και "Don't Let the Sun Catch You Crying", πέθανε στις 3 Ιανουαρίου 2021 σε ηλικία 78 ετών.

Το 1963, η εκτέλεση του κομματιού "You never Walk Alone" από το μιούζικαλ  των Rodgers και Hammerstein Carousel  έγινε το νούμερο ένα επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία και σύντομα υιοθετήθηκε ως ποδοσφαιρικός ύμνος της ομάδας του Λίβερπουλ, με τους οπαδούς της να το τραγουδούν στους αγώνες εντός έδρας.

Η επιτυχία του συγκροτήματος ήταν σχεδόν αντίστοιχη των συμπατριωτών τους, των Beatles. Ο Brian Epstein ήταν επίσης μάνατζερ των Pacemakers, ενώ την παραγωγή της πρώτης Νο 1 επιτυχίας τους, "How Do You Do It?", καθώς και άλλων τραγουδιών, είχε αναλάβει ο παραγωγός των Σκαθαριών, George Martin. Το συγκεκριμένο κομμάτι αρχικά είχε ηχογραφηθεί από τους Beatles, οι οποίοι τελικά επέλεξαν ως πρώτο τους σινγκλ το "Love Me Do". Οι Gerry and the Pacemakers γνώρισαν επιτυχία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με το "Don't Let the Sun Catch You Crying" (1964), το οποίο το συγκρότημα παρουσίασε στη διάσημη τηλεοπτική εκπομπή The Ed Sullivan Show τρεις μήνες μετά την ιστορική εμφάνιση των Beatles τον Φεβρουάριο του 1964. Το επόμενο σινγκλ τους, "Ferry Cross the Mersey", επίσης μπήκε στο Τop 10 των ΗΠΑ.

Το 1967, μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο Marsden ασχολήθηκε με την τηλεόραση, συνεχίζοντας να παρουσιάζει τις επιτυχίες των Pacemakers, ενώ το 2003 τιμήθηκε ως Μέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για το φιλανθρωπικό του έργο, το οποίο περιελάμβανε τη συγκέντρωση 35 εκατομμυρίων λιρών για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

 

 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1