COYOTE’S ARROW: «Desert» (The Lab Records, 2016)

Οι Coyote’s Arrow σχηματίστηκαν πριν από δυο περίπου χρόνια από παλιούς και νέους γνώριμους της αθηναϊκής rock σκηνής.

Ο Δημήτρης Μάνθος (κιθάρα) και ο Stavros X (φωνή) κατοικοεδρεύουν στους Deus X Machina, η Eva K (ντραμς) συμμετείχε στις Nonmandol , ενώ στη νεότερη γενιά ανήκουν η Μαρία Κεΐσογλου (μπάσο), η Ευτυχία Μάνθου (φωνή) και ο Γιώργος Καλοφούτης (κιθάρα). Το «Desert», ένα μίνι άλμπουμ με έξι κομμάτια και μια ινδιάνικη επίκληση, κυκλοφόρησε πρόσφατα από την παραγωγική Lab Records και είναι αυτό ακριβώς που θα περίμενε κανείς: τα στοιχεία του «punk» ήχου των Deus αναμιγνύονται με funky περιστροφές που χάρη στα διπλά ανδρικά και γυναικεία φωνητικά διοχετεύονται στη συνολική παραγωγή (του Jim Spliff) με χαρακτηριστική άνεση, λόγω της πείρας των παλιότερων μελών και της φρεσκάδας των νεότερων. Η rhythm section είναι σφιχτοδεμένη, οι κιθάρες ολοζώντανες μέσα στη ρυθμική λιτότητά τους και τα φωνητικά δυναμικά και, ταυτόχρονα, διακριτικά, εμπλουτίζοντας τον ήχο με pop, ενίοτε, αρμονίες.

Το «Desert» είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα στη διατροφική αλυσίδα του εγχώριου urban rock ‘n’ roll, χωρίς πολλές φιοριτούρες αλλά με ουσία, εμπεριέχοντας κρυφά μουσικά μηνύματα που αποκωδικοποιούνται από τον υποψιασμένο ακροατή και ταυτόχρονα απομνημονεύονται με χαρακτηριστική άνεση. Στιχουργικά απαιτεί την προσοχή, υπάρχει οργή (Wasted) και συναισθηματική φόρτιση (Santa Maria), διακρίνεται κάποια εσωστρέφεια (Living in my Brain) και, παράλληλα, μια αισιοδοξία (Do it Again, This is the Time), με κατακλείδα τη φαντασιακή αναφορά σε έναν πολιτισμό που χάνεται (Desert Medicine).

Οι Coyote’s Arrow ήρθαν για να μείνουν και, καθώς στις (λίγες) μέχρι στιγμής εμφανίσεις τους έχουν αποδείξει το εκρηκτικό τους ταπεραμέντο, έρχεται το «Desert» να συμπληρώσει την εικόνα με τον πιο θετικό τρόπο.

Coyotes Arrow Facebook page

The Lab Records Facebook page

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1