Οι Planet None από τα Χανιά συστήνονται στο Merlin's και στον κόσμο του...

Είμαστε οι Planet None, ένα τετραμελές heavy rock crossover συγκρότημα από τα Χανιά της Κρήτης. Αρχικά ξεκινήσαμε ως πενταμελές σχήμα  το 2017 κάνοντας διασκευές κομματιών που μας άρεσαν και ύστερα από μερικές αλλαγές στη σύνθεσή μας έχουμε καταλήξει  από το 2019 ως σήμερα οι εξής: Λεωνίδας (φωνητικά), Ανδρέας (κιθάρα), Νικόλας (μπάσο) και Κυριάκος (τύμπανα)...

Καθένας μας έχει πολλά και διαφορετικά ακούσματα και αυτό είναι φανερό τόσο από τις συνθέσεις μας όσο και από τις επιρροές μας. Κοινές “αγάπες” είναι μπάντες της ευρύτερης rock μουσικής και, ειδικότερα, του grunge (Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains), του alternative rock (QOTSA, Tool) και του stoner/desert rock (Kyuss, Red Desert, Fu Manchu). Παράλληλα, χαρακτηρίζουμε το είδος που παίζουμε crossover επειδή έχει διάσπαρτα στοιχεία από doom, metal και άλλα “βαριά” είδη. Σίγουρα πάντως μας εμπνέουν και μας επηρεάζουν και εγχώριες κυρίαρχες μπάντες του heavy ήχου (Planet of Zeus, 1000Mods κ.α.)

Νικόλας

Όπως για κάθε νέα και τοπική μπάντα οι πρώτες μας εμφανίσεις ήταν σε live που διοργάνωναν σχολεία της περιοχής μας, ώστε να εκτεθούμε σιγά σιγά σε ένα πρώτο κοινό. Στη σκηνή των Χανίων “ενταχθήκαμε” με το πρώτο μας επίσημο live ως τελική τετράδα στο Chania Rock Festival του 2019. Μέχρι την αρχή της περιόδου της πανδημίας λάβαμε μέρος σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις του τόπου μας και μαζί με φιλικές μπάντες διοργανώσαμε gigs σε μαγαζιά. Οι πιο πρόσφατες αξιοσημείωτες εμφανίσεις μας είναι στο Rock Under the Clock 2020 με τους Big Nose Attack και Puta Volcano, όπως και στο Chania Rock Festival 2021, ανοίγοντας τους Honeybadger και τους Thrax Panx.

Ανδρέας

Η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά είναι το EP με το οποίο συστηθήκαμε στον (ιντερνετικό) κόσμο και έχει τίτλο Out of Time. Τέσσερα κομμάτια, όλα δικές μας συνθέσεις και στίχοι, ένα ταξίδι από ιστορίες για “τροποποιημένους” θεούς μέχρι μηνύματα για έναν καλύτερο κόσμο. Την ηχογράφηση και  την παραγωγή ανέλαβε ο ντόπιος παραγωγός John Mor, ο οποίος μας βοήθησε να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες μας και να χρησιμοποιήσουμε τις επιρροές μας ως πρώτη ύλη για ένα δικό μας, πρωτότυπο για την τοπική σκηνή, ήχο.

Σήμερα, πέρα από το δίσκο, έχουμε στον κατάλογό μας και ένα πρόσφατο σινγκλ με τίτλο “Home”. Αυτό το τραγούδι είναι ένας “φόρος τιμής” για τον κοσμικό άνθρωπο, ο οποίος εξερευνά και αποκομίζει γνώσεις, αλλά ταυτόχρονα σημασιολογεί τις “ρίζες” του και το υπόβαθρό του. ‘Υστερα από μια “βουτιά” στο άγνωστο, αναζητά, ανανεωμένος πλέον, να επιστρέψει “σπίτι” του, να σπάσει τα δεσμά της μοναξιάς που τον συνοδεύει και να επανέλθει σε κάτι σταθερό. Το “Home” είναι μια παραγωγή του Landmine Studios, όπου έγινε και η ηχογράφηση, με πηγή έμπνευσης το ζωντανό φυσικό τοπίο. 

Κυριάκος

Πιστεύουμε όλοι μας ότι τα Χανιά, αν και δεν έχουν τη σκηνή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, είναι ζωντανά και οι κυρίαρχες τοπικές διοργανώσεις, όπως και τα παραπλήσια φεστιβάλ που οργανώνονται από διάφορους διοργανωτές, θεμελιώνουν τη rock μουσική και αναδεικνύουν σε μέγιστο βαθμό τα χανιώτικα ταλέντα. Είμαστε, ευτυχώς, μια πολύ υποστηρικτική κοινότητα και με αυτή την αλληλοπροώθηση βιώνουμε κάθε χρόνο εξαιρετικές μουσικές στιγμές. Χάρη σε αυτές τις διοργανώσεις έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε ζωντανά και να χτίσουμε το κοινό μας που με τη σειρά του μας έχει αγκαλιάσει και υπέρ-στηρίξει μέχρι τώρα.

Λεωνίδας

Οι κύριοι μας στόχοι για το φετινό καλοκαίρι είναι να εμφανιστούμε όσο περισσότερο μπορούμε σε live της πόλης μας, μπροστά στο γνώριμο και αγαπητό μας κοινό, αλλά παράλληλα να διευρύνουμε την απήχησή μας με εμφανίσεις εντός της Κρήτης και, ίσως, στην Αθήνα. Ακόμα, επιθυμούμε να μοιραστούμε τη μουσική μας διαδικτυακά με όσο περισσότερα άτομα γίνεται, ενώ μακροπρόθεσμα έχουμε έτοιμο υλικό για  ηχογράφηση για ένα δεύτερο EP.

Για τη συνολική δουλειά μας, βρείτε μας εδώ:

Instagram | Facebook | Spotify | Bandcamp | YouTube

 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1