The Bonnie Nettles: «Πάντα στο σήμερα υπάρχει χρόνος να προσθέσουμε και λίγο χθες...»

Aποκλειστική συνέντευξη 

Οι Bonnie Nettles είναι μια επταμελής μπάντα από την Αθήνα και έγιναν γνωστοί για τον εκρηκτικό τους χαρακτήρα και την ψυχεδελική διάδρασή τους με το κοινό, στοιχεία που εκδηλώνονται μέσα από τις live εμφανίσεις τους. Η μπάντα από τη δημιουργία της κινείται ηχητικά σ’ ένα κράμα αμερικάνικης αναβίωσης του βρετανικού ήχου της δεκαετίας του 1960, ο οποίος ξαναζωντάνεψε στη Βρετανία τη δεκαετία του 1990. To 2020 oι Bonnie Nettles κυκλοφόρησαν εν μέσω πανδημίας το ομώνυμο ντεμπούτο LP τους, μέσω της Blackspin Records.

Αυτή την περίοδο οι Bonnie Nettles έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και δουλεύουν εντατικά το νέο τους δίσκο που θα εμφανιστεί κάποια μέρα του φθινοπώρου του 2023, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο έχουν προγραμματίσει μια σειρά συναυλιών σε κομβικούς σταθμούς της Ελλάδας με αφορμή το νέο τους υλικό. Θα παρουσιάσουν κομμάτια του πρώτου τους δίσκου, κάποια παλιά αγαπημένα που δεν περιλαμβάνονται στην έως τώρα δισκογραφία τους, καθώς και ολοκαίνουργια κομμάτια που πρόκειται να συμπεριληφθούν στον νέο τους δίσκο. O Dennis απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας...

Πώς αποφασίσατε να διαλέξετε σαν όνομα της μπάντας το όνομα μιας προσωπικότητας που ηγήθηκε μιας, τρόπον τινά, θρησκευτικής αίρεσης;

Ήρθε σε τελείως random φάση από ένα βιβλίο με αιρέσεις του 21ου πρώτου αιώνα που ξεφύλλιζα στο κατάστημα ψιλικών όπου εργαζόμουν πριν από κάποια χρόνια.

Πώς βλέπετε τον ήχο σας να ταιριάζει μέσα στο πλαίσιο της σημερινής ψυχεδελικής μουσικής και πώς ενσωματώσατε ψυχεδελικά στοιχεία στη μουσική σας;

Ό,τι μας συμβαίνει μέσα στη μέρα είναι έμπνευση για εμάς και ό,τι συμβαίνει σε σένα μέσα στη μέρα σου είναι πάλι έμπνευση για εμάς σε ίδιο βαθμό! Κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δυο γεγονότα βρίσκεται και η ψυχεδελική κουλτούρα που υιοθετούμε, αν ονομάζεται πλέον ψυχεδελική και αν την υιοθετούμε όπως θα θέλαμε .

Πώς ισορροπείτε τα σύγχρονα στοιχεία στη μουσική σας με στοιχεία του παρελθόντος;

Προσπαθούμε πάντα με γνώμονα το τι θα μας άρεσε να βγει προς τα έξω χωρίς αυτό να σημαίνει πως αδιαφορούμε για το τι συμβαίνει στα μουσικά δρώμενα του σήμερα. Πάντα στο σήμερα υπάρχει χρόνος να προσθέσουμε και λίγο χθες!
 
Υπάρχουν στη μουσική σας κάποια ιδιαίτερα ή συγκεκριμένα μηνύματα που θέλετε να εξερευνήσετε;

Τα βάζουμε όλα σε μια μίξη και έχουμε το αποτέλεσμα που ακούτε! 

Πώς σκέφτεστε τη σχέση ανάμεσα στην ψυχεδελική μουσική και την εξερεύνηση της συνείδησης επειδή σε ιστορικό επίπεδο υπάρχει μια σχετική συνάφεια ανάμεσα σε αυτά τα δυο;

Θα πρότεινα να δείτε το Altered States του Ken Russel που τα λέει καλύτερα από το πώς θα προσπαθούσαμε να το αναπτύξουμε εμείς σαν θέμα.

Το πρώτο σας άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει εδώ και πάνω από δυο χρόνια. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς το ηχογραφήσατε, αν αντιμετωπίσατε δυσκολίες και ποια ήταν η ανταπόκριση που είχε.

Το πρώτο άλμπουμ έκλεισε έναν κύκλο ατόμων, συνηθειών, συναφειών, εντυπώσεων που χρειαζόταν για να βγει. Η αλήθεια είναι ότι στην περιοδεία μας θα το παίξουμε αλλού γιατί βγήκε ακριβώς πάνω στην έξαρση του Covid τον Μάρτιο του 2020! Παρόλα αυτά πήγε όπως τα περιμέναμε, μας έδωσε μια ταυτότητα που είμαστε εδώ να την αλλάξουμε ξανά ηχητικά.

Περιγράψτε μια από τις καλύτερες και μια από τις χειρότερες στιγμές σας σαν μπάντα.

Χειρότερη live στις 6:00 το πρωί σε ανοιχτό χώρο, καλύτερη στις 2:00 το βράδυ στον ίδιο χώρο. Τρελό;

Πώς συνδέεται σήμερα η ροκ μουσική με την ελληνική και την παγκόσμια πολιτική πραγματικότητα;

Είναι άλλο πράγμα η ροκ μουσική, άλλο πράγμα η ελληνική ροκ μουσική, άλλο πράγμα η ροκ μουσική στην Ελλάδα. Τα συμπεράσματα δικά μας δικά σας δικά τους των ακροατών.

Σε λίγο καιρό εγκαινιάζετε μια πανελλαδική περιοδεία. Πώς τη φαντάζεστε και τι περιμένετε από το κοινό; Ποια είναι τα σχέδιά σας για το εγγύτερο και το πιο μακρινό μέλλον;

Είναι η τρίτη μας πανελλαδική περιοδεία που περιλαμβάνει 8 πόλεις, 8 νομούς, 8 ταξίδια με ενδιάμεση γιορτή το live στις 17 Φεβρουαρίου στο Six dogs στην Αθήνα! Προς το παρόν κυκλοφορούμε video clip με παραγωγή που αρμόζει στην αισθητική μας και θα δείτε και τι άλλο!



Ας μάθουμε μερικούς από τους καλλιτέχνες του χθες και του σήμερα, ανεξαρτήτως είδους, που οι Bonnie Nettles θεωρούν ως σημαντικούς στην εξέλιξη της ροκ μουσικής.

The Stone Roses
The Velvet Underground
Αέρα Pατέρα
Aphrodite’s Child
George Michael
Elton John

Αν δεν παίζατε στους Bonnie Nettles, με ποιους θα θέλατε να παίζατε και εφόσον παίζετε στους Bonnie Nettles με ποιους θα θέλατε να συνεργαστείτε στη σκηνή και στο στούντιο;

Πολύ πιθανόν να ήμασταν ο Herbie Hancock αλλά αφού δεν είμαστε ας ήμασταν έστω guitar tech των Βlur αλλά αφού δεν είμαστε ούτε αυτό ας είμαστε οι Bonnie Nettes!

Oι Bonnie Nettles είναι οι: Dennis - φωνή, Constantine - keys, Anesti - guitarra, Vangeli - percussion, John D. - bass, Sarado - guitar, Jonathan P. - drums

bandcamp

instagram


image

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 
 
image

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 
 
image

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 
 

 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1