The Jon Spencer Blues Explosion: Στόχος ο αυτοσχεδιασμός...

..."Δεν είμαι σε μια μπάντα επειδή το επέλεξα σαν καριέρα. Το έκανα επειδή είμαι ερωτευμένος με το rock and roll και επειδή υπάρχουν μπάντες και δίσκοι που κυριολεκτικά με στέλνουν αδιάβαστο. Θέλω ν’ αφήσω πίσω μου κάτι παρόμοιο, ένα αλλόκοτο έργο τέχνης. Όπως το Damaged των Black Flag. Αυτό το άλμπουμ είναι τόσο καταπληκτικό, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για να το ψάξει κανείς. Εκείνο το συγκρότημα ήταν βαρύ κι ασήκωτο και το λάτρεψαν ένα σωρό άνθρωποι. Υπάρχουν πράγματα σαν κι αυτό όπως υπάρχουν κι ένα σωρό παντελώς άγνωστοι δίσκοι που δεν ξέρω πώς να τους βρω, πράγματα όπως οι Monks ή εκείνες οι αλλόκοτες χρονοκάψουλες και τα μηνύματα από το εξώτερο διάστημα".

..."Είμαστε μια rock and roll μπάντα αλλά είμαστε και μια garage μπάντα, γουστάραμε πολύ εκείνες τους μπάντες και τους δίσκους που έκαναν κι έτσι θελήσαμε ν’ αρχίσουμε δικό μας συγκρότημα. Νομίζω ότι έτσι συμβαίνει πάντα. Ο Elvis Presley γούσταρε τρελά κάποιους καλλιτέχνες της country & western και κάποιους μπλουζίστες, αλλά ταυτόχρονα γούσταρε και ανθρώπους όπως ο Dean Martin, καλλιτέχνες που ήταν πολύ δημοφιλείς. Έφτιαξε ένα μείγμα από όλα αυτά τα διαφορετικά στυλ".


..."Νομίζω ότι το rock and roll κατά κάποιον τρόπο είναι μια μπασταρδεμένη μουσική και δεν είναι ν’ απορεί κανείς που άλλαξε την κοινωνία και τη σύγχρονη κουλτούρα μας όπως το έκανε, επειδή έχει τόσες πολλές διασταυρώσεις. Όσον αφορά τους Blues Explosion, ναι, γουστάρουμε το rock and roll κι αυτό γουστάρουμε να παίζουμε. Στη ρίζα μας είμαστε όπως κάθε άλλη γκαραζόμπαντα – πολύ απλά μιμούμαστε τους ήρωές μας. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι θα αντέχαμε να το κάνουμε για τόσα χρόνια ούτε θα είχαμε φτάσει ως εδώ που φτάσαμε αν ήταν μόνο αυτό. Υπάρχουν μεγάλες δόσεις αυθεντικότητας και κάποιο δικό μας στυλ στη μουσική μας γι’ αυτό και έχουμε τόση ανταπόκριση από τον κόσμο.
"...Μπορεί να ζούμε σε ένα μεταμοντέρνο κόσμο, αλλά οι Blues Explosion δεν έχουν καθόλου να κάνουνε με ειρωνεία. Δεν το κάνουμε επειδή θέλουμε να γελοιοποιήσουμε τον Little Richard ή τον Elvis Presley, ή να κάνουμε κάποια σχόλια γι’ αυτούς τους καλλιτέχνες ή γι’ αυτά τα μουσικά είδη. Το κάνουμε επειδή μας αρέσει αυτό το υλικό και θέλουμε να το κρατήσουμε ζωντανό. Σίγουρα υπάρχουν τραγούδια που μπορούν να λειτουργήσουν σε διαφορετικά επίπεδα και πράγματι το κάνουν. Ένας καλλιεργημένος, εκλεπτυσμένος ακροατής μπορεί να αντιληφθεί κάποια από αυτά τα διαφορετικά επίπεδα νοήματος. Σε τελική ανάλυση, είμαστε μια rock and roll μπάντα που δίνουμε rock and roll συναυλίες. Οπότε, στοχεύουμε στον αυτοσχεδιασμό.

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1