Merlin's Κουίζ: Γιατί ο John Anthony Genzale Jr. λεγόταν Johnny Thunders?

Απάντηση:

Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά αλλά η ιστορία όπως την αφηγείται ο φίλος του Sylvain Sylvain των New York Dolls έχει ως εξής
«Ο Johnny αγαπούσε ιδιαίτερα τους Kinks – και γιατί όχι; Άλλωστε δεν ήμουν ο μόνος που άκουσε το You Really Got Me… και η ζωή του άλλαξε για πάντα. Ούτε ήμουν ο μόνος που κυκλοφορούσα στους δρόμους ντυμένος σαν κι εγώ δεν ξέρω τι, ενώ το "Dedicated Follower of Fashion" ηχούσε ειρωνικά μέσα στο κεφάλι μου. Δεν ήμουν ο μόνος που… καλά, το πιάσατε.
Όταν άλλαξε το όνομά του απ’ το παλιό απλό Johnny Genzale στο φανταχτερό Johnny Thunders, δεν τον ρώτησα ποτέ πραγματικά αν το εμπνεύστηκε από το τραγούδι των Kinks με το ίδιο όνομα, και πιθανότατα δεν θα μου έλεγε... Θυμάμαι ότι μια μέρα μου τηλεφώνησε λέγοντας, «Ει, πώς σου φαίνεται το όνομα Johnny Thunder;» «Ναι! Καλό μου ακούγεται». Δέκα λεπτά αργότερα με ξαναπαίρνει και μου λέει, «Το έκανα ακόμα καλύτερο. Johnny Thunders». Κι είχε δίκιο. Είναι ωραίο, είναι μηχανόβιο, είναι rock’n’roll και όταν το γράφεις μοιάζει με δυναμίτη. Αρχίσαμε πάλι να παίζουμε μαζί και συνέχεια έψαχνε ένα καλό όνομα για να χρησιμοποιεί, θαρρείς και το χρειαζόταν...»

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1