Merlin's Κουίζ: Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που τραγούδησε επί σκηνής ο Jim Morrison;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η παμπ με το παράξενο όνομα The Turkey Joint West στη Λεωφόρο Σάντα Μόνικα, ήταν ένα από τα πολλά μέρη που οι Εγγλέζοι του Λος Άντζελες πήγαιναν το βράδυ για να πιοyν τη μπύρα τους, να χαλαρώσουν και να ακούσουν μουσική. Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1965 εμφανιζόταν εκεί μία garage/surf μπάντα με το όνομα Rick & the Ravens. Την μπάντα αποτελούσαν o Rick Manczarek στην κιθάρα, ο αδερφός του, Jim, στο όργανο και τη φυσαρμόνικα, ο Patrick Stonier στο σαξόφωνο, ο Roland Biscaluz στο μπάσο και ο Vince Thomas στα τύμπανα. Πρόσφατα είχε προστεθεί στο συγκρότημα και ο τρίτος αδερφός Manczarek, ο Ray, που τραγουδούσε και πότε πότε έπαιζε πιάνο χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Screaming Ray Daniels.


Ο Ray σπούδαζε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες και πολλοί συμφοιτητές του πήγαιναν συχνά στην παμπ για να τον ακούσουν. Ένα βράδυ κάποιος από αυτούς, όντας λιώμα σο μεθύσι, ξελαρυγγιαζόταν στο βάθος της αίθουσας ζητώντας επίμονα να παίξουν το «Louie Louie». Τότε ο Ray ανακοίνωσε από το μικρόφωνο την εμφάνιση ενός νέου και ταλαντούχου τραγουδιστή και ανέβασε στη σκηνή τον φωνακλά, του πάσαρε ένα ντέφι και το μικρόφωνο και η μπάντα άρχισε να παίζει το "Louie Louie". Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο φοιτητής Jim Morrison τραγούδησε επί σκηνής.
Τον Σεπτέμβρη της ίδια χρονιάς ο Morrison έγινε πλέον επίσημο μέλος της μπάντας και κάπως έτσι άρχισε η ιστορία των Doors…

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1