Το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Romantso, το IRIE Action Sound System γιορτάζει τα 15 Χρόνια ενεργής παρουσίας του στην εγχώρια Reggae - Dub σκηνή, παρουσιάζοντας το έως σήμερα μεγαλύτερό του Event...


Το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Romantso, το IRIE Action Sound System γιορτάζει τα 15 Χρόνια ενεργής παρουσίας του στην εγχώρια Reggae - Dub σκηνή, παρουσιάζοντας το έως σήμερα μεγαλύτερό του Event. Το IRIE Action Sound System έχει βάση την Αθήνα. Είναι το πρώτο Reggae ηχοσύστημα της χώρας.Ξεκίνησε το 2005 σαν URM , μέσα από την αγάπη του για την Reggae μουσική και αντλώντας έμπνευση από την Τζαμαικάνικη κουλτούρα των Ηχοσυστημάτων.
Φιλοξενεί 4 Special Guests από το εξωτερικό, εκ των οποίων ο κάθε ένας ξεχωριστά, έχει αφήσει το στίγμα του στην παγκόσμια σκηνή.

★ Ras Daniel Ray from Jamaica
★ Ramon Judah from the UK
★ Dubdadda from the UK
★ IFi from France

 

Πριν το Main Event, στο Club του Romantso, στις ώρες 21.00 - 00.00, οι IRIE Action Sound System θα εκθέσουν τα Artworks των προηγούμενων Events, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει Pop Up Store με Official Merchandise του Crew.
Αυτή τη δράση θα επενδύσουν μουσικά, τοποθετώντας το δικό τους Soundsystem οι Dub Relief, ενώ θα παρουσιάσουν Sets και οι I'n'Ity connection.
Τιμή εισιτηρίου : 10€ πριν τα μεσάνυχτα / 12€ μετά τα μεσάνυχτα

Follow Irie Action:
Insta : https://www.instagram.com/irieactionsoundsystem/
Fcbk : https://www.facebook.com/irieactionsound/

Τα μέλη του IRIE Action Sound System είναι oι οldjohn / nesco / little stranger
Στη διάρκεια όλων αυτόν των χρόνων έχουν συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό κάνοντας βραδιές μαζί τους και συνεργάζονται σε ηχογραφήσεις τραγουδιών. Το 2009 κυκλοφορούν ΕP σε βινύλιο με τον ranking joe/ ranking trevor/ fitta warri
Το 2010 κυκλοφορούν ένα 10inch σε βινύλιο με τον earl zero και ranking forestσε μουσική παράγωγη outspoken brothers.
Το 2018 ετοιμάζουν το δικό τους studio ηχογραφήσεων φτιάχνοντας τα δικά τους τραγούδια με σκοπό νέες κυκλοφορίες. Το Irie Action Sound System έχει σαν στόχο του να παίζει με το ηχοσύστημα του μεταδίδοντας τα μηνύματα και την ενέργεια της Reggae Μουσικής. 

 

Ο”Ras Daniel Ray” γεννήθηκε στο St. Catherine της Τζαμάικα και ξεκίνησε την καριέρα του από την ηλικία των πέντε ετών τραγουδώντας στη χορωδία της εκκλησίας.
Ο Ray ξεκίνησε να ερμηνεύει στα Echo Tone & Night Rider Soundsystems. Σύντομα έγινε δημοφιλής στη Τζαμάικα μέσω του Kilamanjaro Sound, μοιραζόμενος τη σκηνή με τους Shabba Ranks, Dennis Brown, John Holt, Gregory Issacs, Julian Marley, Sizzla, Garnett Silk, Charlie Chaplin, Brigadier Jerry και Sister Carol κ.α.
Το 1983 κυκλοφόρησε τα πρώτα του σίνγκλ “Bubbling Pot “& “Jamaica Nice”, παραγωγής Harry J. Sunset Records και σύνθεσης Sangi Davis, ο οποίος τον βοήθησε, καθοδηγώντας τον και μαθαίνοντάς τον τις αρχές των Rastafari. Αυτό αποτέλεσε σημείο καμπής της πορείας του, αφού από εκείνη τη στιγμή και μετά θα μοιραζόταν τα μηνύματα της μουσικής της ρασταφαριανής κληρονομιάς.
Η φωνή του Ras Daniel Ray , παρέχοντας ένα προγονικό μήνυμα, η μουσική του και οι στίχοι του σε παραπέμπουν σε ένα αληθινό πνευματικό ταξίδι στο Ρασταφριανό του Roots & Culture.

 


Ο Ramon Judah προέρχεται από οικογένεια με μουσική παράδοση. Ο πατέρας του, Sugar, ήταν σταρ στο Λίβερπουλ και πρώιμος μέντορας των Beatles. Ο Ramon επηρεάστηκε από την Soundsystem κουλτούρα και τραγουδούσε από τη νεαρή του ηλικία. Στη συνέχεια ταξίδεψε τον κόσμο τραγουδώντας μαζί με Reggae μπάντες, φτάνοντας από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι το Σικάγο. Τελικά εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και έγινε host και τραγουδιστής στο θρυλικό πλέον, Dub Club. Έχει ήδη συνεργαστεί σχεδόν με όλη τη βρετανική σκηνή, έχοντας επενδύσει με τα φωνητικά του πολλά Soundsystem με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένου του Jah Youth. Προσφάτως αποτέλεσε τον κύριο οικοδεσπότη και τραγουδιστή στις δημοφιλείς βραδιές του Reggae Roast. Ο Ramon Judah έχει ηχογραφήσει με τους καλύτερους παραγωγούς της UK Reggae & Dub, μερικοί εκ των οποίων είναι οι: Bush Chemist, Manasseh, Disciples, Adrian Sherwood, Phillip Gad, Brigadier Jc και Vibration Lab.

 


Ο Dub dadda ή Jono όπως είναι ευρύτερα γνωστός, είναι ένας από τους στυλοβάτες της UK Reggae σκηνής. Ερχόμενος από το Μάντσεστερ, ήταν ιδρυτικό μέλος των περίφημων Community Charge – το καλύτερο εγχώριο ταλέντο στη UK Reggae σκηνή της εποχής. Μετά την διάλυση της μπάντας, ο Dubdadda κατείχε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του Nucleus Roots, μαζί με άλλα πρώην μέλη του Community Charge. Το 2001 ο Dubdadda γίνεται μέλος των Zion Train , στο κομμάτι των φωνητικών και ξεκινά τη δουλειά για το πρώτο του άλμπουμ. Το ‘Lo-Fi Pon De Hi-Fi’ εκδόθηκε το 2004 από το δικό του label, Dub Hooligan Records. Την τελευταία δεκαετία έκανε τουρ σε όλο τον κόσμο μαζί με τους Zion Train, ως ο κύριος τραγουδιστής τους και κυκλοφόρησε κομμάτια που τον καθιέρωσαν, όπως το ‘Boxes and Amps’ ή το ‘Terror Talk’ στη θυγατρική της Universal Egg, την Deep Roots.

 

O I FI
Τεχνικός ήχου, τραγουδοποιός, μουσικος ξεκινά και βυθίζεται αμέσως σε reggae dub ρυθμούς της Καραϊβικής μέσω Κονγκας - Μπόνγκο και κιθάρα. Πολύ γρήγορα, μαζεύει την τζαμαϊκανή πατούα, ακούγοντας βασικούς καλλιτέχνες όπως URoy, UBrown, Big Youth, Tapper Zukie, Mikey Dread Coxsone Dodd, Lee Perry , Sugar Minott, King Tubbys.
Μαζι με τους Dub Okuta και Pupa Jonhy δημιούργησε HiFi Experience Sound System το 2003 όπου θα κάνει τα πρώτα του βήματα ως MC.
Το 2010, κυκλοφορει ένα EP album "First Release", με τους Sammy Gold, Zion Irie και Galak Spiritual.
Μια μουσική συνάντηση με τον Jeh Jeh, το 2012, οπου γινετε μελος στο Roots Attack. Έχοντας την ίδια αγαπη για τη reggae και τη μουσική παραγωγή, δουλεύουν μαζί τακτικά και εκτός από μερικά singles κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ το 2017 "Παρουσιάζοντας το I Fi" σε LP.
Ταυτόχρονα, η IFi εργάζεται σε πολλά ξεχωριστά project σε συνεργασία με διάφορους : Chouette Records, Zulu Vibes, Askan Vibes, ακτιβίστρια Riddim, Jah Roots Hifi, Irie Action sound system ...
Το 2014 τον επηρεάζουν ακόμα πιο βαθιά και τον συνδέουν με αυτή τη μοναδική χώρα που είναι η Τζαμάικα.
Σήμερα, o Ι Fi παρέχει ένα αυθεντικό στυλ στο deejay toasting, σύμφωνα με την παράδοση της Τζαμαϊκανής reggae.

 

FEATURED VIDEOS

  • 1