Το DIY label της Dischord παραιτείται των κερδών της για ένα 3μηνο προς όφελος των καλλιτεχνών που πλήττονται από τον κορονοϊό...

Σε μια εποχή χωρίς προηγούμενο είμαστε αναγκασμένοι να εξερευνούμε αρχεία και να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μουσικής ψυχαγωγίας, ενώ οι μουσικοί χώροι σε όλο τον κόσμο παραμένουν κλειστοί. Με τα μουσικά φεστιβάλ να ακυρώνονται, τις ημερομηνίες περιοδειών να αναβάλλονται και με την κυκλοφορία των προγραμματισμένων άλμπουμ να καθυστερεί, η πανδημία προκαλεί όλεθρο σε ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία και οι φαν προσπαθούν να βρουν ανακούφιση σε διάφορα πεδία.

Η Dischord, η πανκ εταιρεία των Ian MacKaye και Jeff Nelson (Fugazi) από την Ουάσινγκτον που ιδρύθηκε το 1980 για να κυκλοφορήσει το Minor Disturbance των Teen Idles και εξελίχτηκε σε ένα από τα σημαντικότερα DIY label χωρίς συμβόλαια και δικηγόρους αλλά μόνο «δίνοντας τα χέρια» με τους δεκάδες καλλιτέχνες και μπάντες που εκπροσωπεί, αποφάσισε να παραιτηθεί των κερδών της για το επόμενο τρίμηνο λόγω της πανδημίας προκειμένου όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις να τα καρπώνονται οι καλλιτέχνες της.
Επομένως, όσοι πιστοί σπεύσατε να επωφεληθείτε ενισχύοντας την προσπάθεια της Dischord μέσω του bandcamp της εταιρείας για να αποκτήσετε κυκλοφορίες συγκροτημάτων όπως οι Fugazi, Minor Threat, Youth Brigade, Government Issue, Make Up, Marginal Man και πάρα πολλών άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ MERLIN'S:

FUGAZI: Πολιτική, ποστ πανκ και η επαναξιολόγηση του πιο διάσημου συγκροτήματος της Ουόσιγκτον Ντι Σι μετά από είκοσι πέντε χρόνια

Λόγια ανθρώπων επιφανών: Ian MacKaye (Fugazi, Minor Threat, Teen Idles, Dischord κλπ.)

FEATURED VIDEOS

  • 1