Phil May: Τίτλοι τέλους για τον τραγουδιστή των Pretty Things...

Ο Phil May, συνιδρυτής και βασικός τραγουδιστής των Pretty Things, πέθανε σήμερα 15 Μαΐου σε ηλικία 75 ετών στο νοσοκομείο Queen Elizabeth, Kings Lynn, Norfolk σε ηλικία 75 ετών. Ο May είχε πέσει από το ποδήλατο πριν μερικές μέρες και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, αλλά μετά την εγχείριση παρουσιάστηκαν επιπλοκές που προκάλεσαν τελικά το θάνατό του.

Ο May δημιούργησε τους Pretty Things μαζί με τον Dick Taylor στο Λονδίνο το 1963, όταν ο τελευταίος αποχώρησε από την αρχική σύνθεση των Rolling Stones. Η πρώτη τους επιτυχία ήταν το σινγκλ "Don't Bring Me Down" (1964), ένα κομμάτι που αργότερα διασκεύασε ο φαν του συγκροτήματος David Bowie με τίτλο «Oh, You Pretty Things». Το 1968 οι Pretty Things κυκλοφόρησαν την ψυχεδελική ροκ όπερα SF Sorrow για να στραφούν στη συνέχεια σε πιο σκληρό ήχο.

The Pretty Things

Το 1976 ο May απολύθηκε από την μπάντα, αλλά επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα συνεχίζοντας με διάφορες ενσαρκώσεις του συγκροτήματος για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες. Ο May υπέφερε από εμφύσημα και τον Δεκέμβριο 2018 αναγκάστηκε τελικά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση έπειτα από μια αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Λονδίνο με τη συμμετοχή διαφόρων φίλων όπως ο Van Morrison και ο David Gilmour. Η συναυλία κυκλοφόρησε το 2019 σε CD + DVD με τίτλο The Final Bow.

 

FEATURED VIDEOS

  • 1