Ο Roger Waters συγκρίνει τον Donald Trump με τον Αδόλφο Χίτλερ

Ο 73χρονος πλέον Roger Waters ουδέποτε είχε πρόβλημα να υποστηρίξει ανοιχτά τις πολιτικές του πεποιθήσεις, δηλώνοντας «ριζοσπάστης άθεος». Ο δε ο πατέρας του, τον οποίο ο Roger δεν γνώρισε ποτέ καθώς σκοτώθηκε στην Ιταλία κατά η διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όταν ο Roger ήταν μόλις τεσσάρων μηνών, μπορεί να ήταν ένας πιστός Χριστιανός, αλλά ταυτόχρονα, όσο ζούσε, ήταν πασιφιστής, μέλος του Εργατικού Κόμματος και κομμουνιστής (συμβαίνουν και αυτά...). Εξάλλου, είναι γνωστή η θέση του Roger για το Παλαιστινιακό, έχοντας επανειλημμένα δηλώσει ότι το Ισραήλ είναι ένα επιθετικό κράτος καταστολής, ιδίως σε βάρος των Παλαιστινίων γειτόνων του, ενώ έχει συμμετάσχει σε μποϊκοτάζ καλλιτεχνών, ακυρώνοντας τη συναυλία του στο Τελ Αβίβ και επιλέγοντας να παίξει στη Ουαχάτ αλ Σαλάαμ (ΝέβεϊΣαλόμ, στα εβραϊκά, για περισσότερα βλέπετε εδώ: http://wasns.org/), έναν οικισμό που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία Παλαιστινίων και Εβραίων και που σήμερα αριθμεί λιγότερους από τριακόσιους κατοίκους.

Μιλώντας, πρόσφατα, για τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές ο Waters δήλωσε ότι, σε περίπτωση εκλογής του, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντοναλντ Τραμπ σκοπεύει να θεσπίσει ένα ολοκληρωτικό αστυνομικό κράτος κατασυκοφαντώντας μειονότητες, όπως ακριβώς ο έκανε και ο Χίτλερ. «Στη δεκαετία του '30 ο εθνικοσοσιαλισμός επικράτησε με ύπουλο τρόπο και ναι μεν ο εθνικοτραμπισμός μπορεί να είναι μην είναι τόσο ύπουλος, είναι όμως εξίσου επικίνδυνος», λέειο Waters. «Η μέθοδος για την κατάληψη του κράτους είναι πάντα η ίδια και σαν εχθροί χαρακτηρίζονται πάντα οι "διαφορετικοί" . Στην περίπτωση του Τραμπ αυτοί είναι οι Κινέζοι, οι Μεξικανοί και το Ισλάμ. Με τον Χίτλερ ήταν οι Εβραίοι, οι Ρομά, οι κομμουνιστές, καθένας με σωματικές δυσμορφίες, οι ομοφυλόφιλοι - όλοι στον ίδιο σωρό»

Σύμφωνα με τον Waters, οι οικονομική κρίση που μαστίζει την Αμερική, όπως και την Ευρώπη, είναι η βασική αιτία για την άνοδο ακροδεξιών κινημάτων και πιστεύει ότι σιγά σιγά τα συνταγματικά δικαιώματα καταστρατηγούνται ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό. 

Πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες ολοκληρώθηκε το Desert Trip Festival που πραγματοποιήθηκε στο Ίντιο της Καλιφόρνια με τη συμμετοχή του Waters, των Rolling Stones, του Paul McCartney, των Who και του Neil Young, μεταξύ άλλων. Στη διάρκεια της εμφάνισής του και ενώ παρουσίαζε το "Pigs (Three Different Ones)" από το άλμπουμ των Pink Floyd Animals, στην τεράστια οθόνη πίσω του εμφανίστηκαν συνθήματα εναντίον του Τραμπ, με πιο χαρακτηριστικό εκείνο που έγραφε «ο Τραμπ είναι γουρούνι». Τη στιγμή μάλιστα που τραγουδούσε τους στίχους «ha ha, charade you are» («πόσο γελοίος είσαι») η οθόνη έδειξε την εικόνα του Τραμπ και από κάτω τη λέξη «γελοίος». Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ίδια ώρα ένα τεράστιο γουρούνι πετούσε πάνω από το κοινό έχοντας γραμμένες πάνω στο χοντρό σώμα τις φράσεις όπως «Γαμήστε τον Τραμπ και το τείχος του», «αλαζόνας», «ρατσιστής», «σεξιστής», «ψεύτης».


image

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 
 
image

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 
 
image

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 
 

FEATURED VIDEOS

  • 1