Δέκα μπάντες για ένα δυνατό live αλληλεγγύης στο Gagarin -για την στήριξη της Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών Νοταρα 26!

 (original link: inExarchia.gr)

Η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών της Νοταρά κλείνει ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας - δίνοντας λύση στις καθημερινές ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών - και διοργανώνει live οικονομικής ενίσχυσης την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου με 10 πανκ/ροκ μπάντες στο stage του Gagarin.

Στέγη Προσφύγων & Μεταναστών Νοταρά 26 - 1 χρόνος επιτυχούς λειτουργίας!

Η κατάληψη του εγκατελλειμμένου δημόσιου κτίριου του ΕΤΕΑΜ της οδού Νοταρά 26 είναι ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα αλληλεγγύης, μακριά από τις λογική της κρατικής ή ιδιωτικής φιλανθρωπίας. Οι αλληλέγγυοι και οι πρόσφυγες αποφασίζουν από κοινού. Έχοντας γνώση της δυσκολίας της προσπάθειας τους η κατάληψη στέγης καλεί συλλογικότητες και άτομα, όχι μόνο σε συμμετοχή και στήριξη αλλά και τη διεύρυνση στη δημιουργία αντίστοιχων εγχειρημάτων, για να δομήσουμε μαζί το κοινό μας μέλλον. Η προσπάθεια είναι πολύ αποτελεσματική και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. 

"Για να γίνει το ταξίδι των προσφύγων /μεταναστών προς την επιβίωση ενα ταξίδι της ανθρωπότητας προς την ελευθερία!" 

https://www.facebook.com/events/234223077008050/

 

 

Το line up του live

Stress | Αρνάκια | Dustbowl | Mr. Highway band | ANFO | Coyote's Arrow | The Dismissers | Narcosis | Hypnotic Nausea | Toxic Rabbits

Warm-up και Αfter-show dj set από τον Antonis Zivas

Ο Αντώνης Ζήβας είναι D.J. ραδιοφωνικός παραγωγός και record sellector εδώ και 28 έτη. Παράλληλα έχει υπάρξει μπασίστας σε διάφορες γνωστές-άγνωστες Punk και Alternative μπάντες από τη δεκαετία του '80 ως τις μέρες μας, ενώ ανήκει στο απροστάτευτο υπό εξαφάνιση είδος των δισκοπωλών. Κατοικεί πλέον στην Αθήνα και μία φορά την εβδομάδα τα μεσημέρια των Σαββάτων, ξαποστένει στο μικρόφωνο του metadeftero.gr, μέσα από την εκπομπή Reclaim The Music. Επίσης θα τον βρείτε και θα τον διαβάσετε στο φιλικό Merlin's Music Box!

Λίγα λόγια για τις μπάντες που συμμετέχουν:

Stress 

Οι Stress δημιουργήθηκαν στην Αργυρούπολη της Αθήνας το 1980 και είναι το πρώτο ελληνικό punk συγκρότημα με ελληνικό αντιεξουσιαστικό στίχο. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς έκαναν το πρώτο τους live στην Χαλκίδα, δεκαεξάχρονοι τότε, σε μια εκδρομή που έκανε το τεχνικό λύκειο Αργυρούπολης. Το πρώτο κομμάτι που έγραψαν ήταν το “Athens Burning”, εμπνευσμένο από τη φλεγόμενη Αθήνα των γεγονότων του πολυτεχνείου του 1980, εφτά χρόνια μετά τη πτώση της χούντας.

Τα πράγματα ήταν πολύ νωπά ακόμα όσο αφορά τις νέες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές τάσεις αλλά και την αντιμετώπισή τους από το κοινωνικό σύνολο, όπου ο φόβος των αλλαγών, η πολιτική ανασφάλεια, η απόρριψη και το σνομπάρισμα επισκίαζαν κάθε έκφραση διαφορετικής αντίληψης και επικοινωνίας. Το πολιτικό τραγούδι επικρατούσε στους λαϊκούς χώρους και το rock αποδυναμωμένο (ιδεολογικά) και χαμένο στο κόσμο του από τα ναρκωτικά δεν είχε τη δυνατότητα να προβάλει κάτι πέρα από ένα μουσικό διασκεδαστικό χαρακτήρα στο σύνολό του (με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια). Το punk rock έπαιρνε αυτή τη λάμψη σιγά-σιγά, συσπειρώνοντας κόσμο που είχε ενέργεια και αυτοδιάθεση να δημιουργήσει ένα νέο status κάπως διαφορετικό από εκείνο της Βρετανικής σκηνής και της κουλτούρα της. Fuck art lets pogo, η δυνατότητα να είμαστε αληθινοί, να σοκάρουμε το κενό, το ηλίθιο, το επιφανειακό, με ξεκούρδιστες νότες πήρε σάρκα και οστά!

Η στάση των Stress ήταν μία ανεξάρτητη έκφραση εφηβικής αναρχίας κοινωνικού και αντιμιλιταριστικού χαρακτήρα, μη θέλοντας να τοποθετηθούν πίσω από το πρόσωπο κάποιων εξωκοινοβουλευτικών ομάδων που κατά διαστήματα θέλησαν να προβάλουν τη μπάντα σε εκδηλώσεις για το συμφέρον τους και τη πολιτική τους προπαγάνδα. Το κείμενο το διαβάσαμε στο punk.gr 

Αρνάκια

Dustbowl 

Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν το 2006 και μέσα από τις δεκάδες εμφανίσεις τους, τους δίσκους τους και τις "παροιμιώδεις" πλέον μεταμορφώσεις τους έσπασαν τα όποια ταμπού για τις μουσικές επιλογές τους παίζοντας με το ρίσκο της ίδιας τους υπόστασης. Χαρακτηριστική η super cult εμφάνιση τους στο Μέγαρο Μουσικής. Στις αρχές του '16 τελείωσαν τις ηχογραφήσεις και παρουσίασαν το νέο τους άλμπουμ “The Great Fandango”, το οποίο σηματοδοτεί την νέα προσέγγιση της μουσικής τους, όπως οι ίδιοι την αποκαλούν: Mother - Earth Rock. 

Mr. Highway Βand

 Οι Mr. Highway Band ξεκίνησαν το 2011. Έπειτα από δύο πετυχημενα άλμπουμ, μουσικούς πειραματισμούς, συνεργασίες και πολλές δυναμικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, οι Mr. Highway Band από την Αθήνα ανεβαίνουν στο stage του Gagarin στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια της "Νοταρά 26". Ο ήχος τους μπορεί να χαρακτηριστεί γενικά ως rock americana με διάφορα στοιχεία από country μέχρι blues και heavy rock φιλτραρισμένα μέσα από το προσωπικό τους, ιδιαίτερο αισθητικό πρίσμα. 

ANFO

Οι ANFO ξεκίνησαν την πορεία τους στις 23 Ιανουαρίου του 2013 και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο Mini Lp τους. Ο ήχος τους ξεπερνάει τα στενά όρια του punk rock, που είναι και η κύρια, κοινή, μουσική καταβολή όλων των μελών της μπάντας. Τα τραγούδια τους έχουν ως κορμό την ουσιαστική απλότητα και το ανοιχτό πνεύμα του επαναστατικού Rock n' Roll. 

Coyote's Arrow  

Οι Coyote’s Arrow σχηματίστηκαν τον χειμώνα του 2014 από ενεργά μέλη της αθηναϊκής ροκ σκηνής. Οι ρίζες τους βρίσκονται στους Deus Ex Machina, ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της χώρας με ανεξίτηλο στίγμα.Με τη μία πλευρά τους στραμμένη στην μάχη για επιβίωση και ανθρωπιά που δίνεται κάθε μέρα σε μια μεγαλούπολη της καταστροφής όπως η Αθήνα και την άλλη στην αίσθηση της ελευθερίας και αρμονίας που προσφέρει η συνταύτιση με τα στοιχεία της φύσης, έδωσαν το στίγμα τους με εκρηκτικές εμφανίσεις σε συναυλίες αλληλεγγύης και κοινωνικής αφύπνισης. Τα έξι τραγούδια του δίσκου τους "Desert" ακροβατούν με μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο σκληρό ήχο της πόλης και τον ανοιχτό αντίλαλο της ερήμου, εισάγοντας μια νέα πρόταση στο μουσικό τοπίο της Αθήνας: Βουντού ρυθμοί, δυνατές μπασογραμμές, κιθαριστικά ξεσπάσματα, ένα εκπληκτικό ντουέτο ανδρικής και γυναικείας φωνής, ξεσηκωτικά ρεφρέν και ηχητικά στοιχεία από μακρινές μουσικές κουλτούρες, ίχνη του παγκόσμιου πολιτισμού των ανθρώπων που αντλεί δύναμη από τη γη για να διεκδικήσει τον ουρανό. 

The Dismissers

Οι Dismissers ξεκίνησαν την πορεία τους το Σεπτέμβρη του 2012. Ο ήχος τους ένα καθαρό punk rock χωρίς παρωπίδες, που είναι και η κύρια επιρροή των μελών της μπάντας. 

Narcosis 

Έχοντας ιδρυθεί πίσω στο μακρινό 1998, οι Narcosis δεν αποτελούν νέα υπόθεση για την ελληνική σκηνή, αλλά το ανανεωμένο, φρέσκο πρόσωπό τους πήρε σάρκα και οστά, για πρώτη φορά στο “Road to Infinity”, ένα χορταστικό full length album, που βρίσκει το σχήμα στην καλύτερη – μέχρι στιγμής - φόρμα του, να προσμειγνύει τις επιρροές του από το grunge, το post και το desert rock, σε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα, που αποδίδεται στο 100% του όποτε η μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή. Έχοντας κερδίσει τη 2η θέση στον τελικό του Battle of the Bands της Αθήνας την άνοιξη το 2015 και έχοντας εμφανιστεί στο πλευρό των Αμερικανών punk rockers Barb Wire Dolls τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, οι Narcosis αποδεικνύουν σε κάθε πέρασμά τους από το σανίδι, πως αποτελούν ένα σφιχτοδεμένο live act, υψηλής ενέργειας, που αξίζει την προσοχή των οπαδών κάθε παρακλαδιού του σκληρού και εναλλακτικού ήχου. 

Hypnotic Nausea 

Έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο concept album τους (Hypnosis) οι post-stoners Hypnotic Nausea στα live τους παρουσιάζουν ένα κράμα ηλεκτρικής riff-ολογίας και ηλεκτρονικών στοιχείων κάτω από ένα σαουντρακικό πρίσμα. Κάθε κομμάτι του Hypnosis παραλληλίζεται με ένα από τα στάδια της ύπνωσης, με σκοπό την ενδελεχή εσωτερική ανασκόπηση του ατόμου και την ψυχική του ίαση από την υπνωτισμένη κοινωνία που το ''μόλυνε''.

FEATURED VIDEOS

  • 1