Jimi Hendrix: Νέο άλμπουμ με ακυκλοφόρητο υλικό τον Μάρτιο. Ακούστε το πρώτο κομμάτι μέσα από αυτό...

"Ήταν απόλαυση να τον βλέπεις στο στούντιο όσο και στη σκηνή. Ο εγκέφαλος εκμηδενίζει τη διαδικασία της σκέψης - περνάει από τον εγκέφαλο στην καρδιά και από τα χέρια του στην κιθάρα, και είναι μια μονοκόμματη διαδικασία. Θαρρείς και παίζει ταυτόχρονα σόλο και ρυθμική κιθάρα κι αυτό είναι τρομακτικό. Τουλάχιστον για μένα, δεν θα υπάρξει ποτέ δεύτερος Jimi" (Eddie Kramer, ηχολήπτης του Hendrix) 

Όπως όλα δείχνουν η 9 Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κυκλοφορία του Both Sides Of The Sky από τη Sony Legacy Recordings. Πρόκειται για ένα άλμπουμ με δεκατρία κομμάτια του Jimi Hendrix, τα οποία ηχογραφήθηκαν ανάμεσα στο 1968 και το 1970.

Τα δέκα από αυτά είναι ηχογραφήσεις που θα ακουστούν για πρώτη φορά, ανάμεσά τους διασκευές στο "Woodstock" της Joni Mitchell και στο "Mannish Boy" του Muddy Waters. Το τελευταίο ανέβηκε μόλις πριν από τρεις μέρες στο youtube και είναι τόσο συγκλονιστικό όσο και οτιδήποτε ηχογράφησε ο Jimi στη διάρκεια της σύντομης καριέρας του. Ηχογραφήθηκε στο Record Plant της Νέας Υόρκης στις 22 Απριλίου 1969 με τη συνεργασία δυο ιερών τεράτων που λίγο αργότερα θα πλαισίωναν τον Hendrix στις live εμφανίσεις του ως Band Of Gypsies. Πρόκειται για τον μπασίστα Billy Cox και τον ντράμερ Buddy Miles, οι οποίοι συμμετέχουν σε αρκετά κομμάτια του Both Sides Of The Sky. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία  είναι το τελευταίο μέρος της τριλογίας με ακυκλοφόρητο υλικό του θρυλικού κιθαρίστα μετά τα Valleys Of Neptune (2010) και People, Hell And Angels (2013). Σε άλλα τραγούδια συμμετέχουν προσωπικότητες των blues και του rock όπως ο Stephen Stills ("$20 Fine" και "Woodstock"), ο Johnny Winter ("Things I Used To Do"), ενώ στο "Hear My Train A Comin" παίζουν οι αυθεντικοί Experience (Mitch Mitchell και Noel Redding) και στο "Georgia Blues" ο Lonnie Youngblood. Η παραγωγή είναι του Eddie Kramer, του John McDermott και της Janie Hendrix, αδελφής του Jimi. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε CD, βινύλιο 180 γραμμαρίων, αλλά και σε ψηφιακή μορφή.

 

 

FEATURED VIDEOS

  • 1