Sadhus ("The Smoking Community"): Vive le communauté de fumeurs...

Γράφει ο Γιάννης Καστανάρας

Οι Sadhus λοιπόν… Οι Sadhus είναι Πειραιώτες, είναι sludgers, είναι stoners, είναι doom, είναι rockers, είναι όλα αυτά και κάτι παραπάνω. Είναι απειλητικοί, είναι τρομακτικοί, είναι αποκαλυπτικοί, είναι αμάσητοι του στυλ «εμείς μπρίκια δεν κολλάμε», είναι ένα κολάζ από αισθητικο-αντιαισθητικές παραφορές – στ’ αρχίδια μας η μελωδία κι όποιος γουστάρει. Κι εγώ γουστάρω πολύ, γιατί αγαπώ τους Sleep, αγαπώ τους Monolord, αγαπώ τους Om, γενικά αγαπώ τις δανειοδοτικές αναλήψεις από τις τράπεζες ήχου των Sabbath που, αντί να επιστρέφονται, επενδύονται σαν ένα νέο κεφάλαιο για να ρημάξουν αυτιά. Και ο τόκος της απόδοσης είναι μεγάλος.

Οι Sadhus γκαζώνουν, ανεβοκατεβάζουν ταχύτητες, παίζουν με επικίνδυνα με το σασμάν, σπάνε το καντράν, καίνε τα λάστιχα, οργώνουν την άσφαλτο στριγγλίζοντας – κι όλα αυτά με την άνεση ενός ραλίστα που έχει αφήσει τους ανταγωνιστές του και χιλιόμετρα πίσω οδεύει αφηνιασμένος προς τον τερματισμό. Το Big Fish (Fuzz Ink Records) γαμάει και δέρνει. Γαμάει και δέρνει. Ξαναγαμάει και ξαναδέρνει. Είναι η πεμπτουσία της σκοτεινής μας πλευράς, ένα καταναλωτικό προϊόν που δεν το βρίσκεις στα ράφια αλλά πρέπει να το γυρέψεις κάτω από τον πάγκο, σαν ένα πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό, σαν ένα φάρμακο που ο γιατρός σου έχει συστήσει να πίνεις με μεγάλη ρέγουλα αλλά είναι τόσο εθιστικό, το γαμημένο, που το καταπίνεις μονομιάς και ξεμένεις αμέσως. Ευτυχώς, αυτό είναι μόνο ένα ανόητο παράδειγμα γιατί το Big Fish μπορείς να το παίξεις από την αρχή, ξανά και ξανά μέχρι να ματώσεις τα νύχια σου ξύνοντάς τα πάνω στο τραπέζι και νιώθοντας αφρούς να τρέχουν από το στόμα σου. Τόσο καλά. Με μια κουβέντα: Απολαυστικό…

Τα hilights...

- Θαυμάσιο εξώφυλλο από το Black Space...

- To "ένα, δυο, τρία" στο φινάλε του "Hyper Roller"...

- "Rape your feelings, rape them..."

- H φωνή από τα έγκατα του Άδη... 

- Από τις 15 Νοεμβρίου σε βινύλιο (σε περιορισμένο αριθμό 200 "μαύρων" βινυλίων και 100 τιρκουάζ) και σε CD...

Live Παρουσίαση του άλμπουμ

Sadhus “The Smoking Community”:
Stavros - vocals
Thomas G. - guitars
Nikos - bass
Greg - drums
Steve - rolling engineer

Δισκογραφία:
- Foondamentalist (2011) part of "Miss Fortune Was A Henhouse Manager" compilation, released
   by Spinalonga Records
- The Smoking Community (2014) LP, self-released
- Abduction (2016) Sadhus / Agnes Vein – Split 7’’, released by Vault Relics
- Inner Struggle (2018) part of “Jazz On Bones” – 4way Split (2 X 7’’) ft. Last Rizla, Friend Of
  Gods & Rita Mosss, released by Fuzz Ink· Records
- Big Fish (2018) LP, released by Fuzz Ink· Records

https://www.facebook.com/SadhusCommunity/
https://sadhus.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/thesmokingcommunity/


image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1