To "Jasmines & Blades" των Distortion Tamers είναι ο καλύτερος εθισμός για την αρχή της χρονιάς...

 Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΑΝΑΡΑΣ

Όλα τα καλούδια του rock and roll στο καλάθι των Distortion Tamers… Ένα άλμπουμ που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά που πέρασε με ηλεκτρικές εκκενώσεις και απολαυστικά εναλλασσόμενα στυλ που μαρτυρούν τις πάμπολλες επιρροές της μπάντας. Στο Jasmines & Blades κάθε κομμάτι έχει να πει κάτι κι αυτό το κάτι γίνεται αποκαλυπτικό είτε πρόκειται για καθαρόαιμο rock and roll που παραπέμπει στις καλύτερες στιγμές των Dead Boys και των Lords of the New Church, είτε παίρνει βαθιές ανάσες από σύγχρονα στοιχεία των Last Drive, ροκαμπιλάρει αυθάδικα, είτε γκαραζοφέρνει όπου γουστάρει, μοστράροντας μια δυναμική που δεν σ’ αφήνει στιγμή ήσυχο και, γενικά, σου αλλάζει τον αδόξαστο με τους ρυθμούς και την έντασή της.

Τα έξι original κομμάτια είναι άκρως εθιστικά, άψογα δουλεμένα, ολοζώντανα και ολόφρεσκα, θαρρείς και οι όποιες ώρες ξοδεύτηκαν στο στούντιο ήταν περιττές. Όσο για τις δυο διασκευές φόρο τιμής σε δυο (ή, μάλλον, τρεις) νεκρούς αντι-ήρωες, τον Jim Caroll (λυπάμαι, Jim, να είσαι καλά εκεί που είσαι αλλά στο τα παιδιά κάνουν δικό τους το “People Who Died” και σε ξεπερνούν) και τον Fred Cole (κοιμηθείτε ήσυχοι, Fred και Andrew, οι Tamers τσακίζουν κόκαλα στο “40 Miles of Bad Road”), μόνο ξεπατικωτούρες δεν είναι. H τέταρτη επίθεση των Distortion Tamers μπαίνει φουλαριστά στη στροφή διεκδικώντας την κατοχύρωση ενός χώρου που ήδη τους ανήκει.

Oι Distortion Tamers θα παρουσιάσουν το νέο άλμπουμ τους την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στο An Club (event)


Το Jasmines & Blades κυκλοφορεί σε βινύλιο από την Ikaros Records. Η παραγωγή είναι των P. Davelos & The Distortion Tamers, ενώ ο Alex K. (The Last Drive, Thee Holy Strangers) συμμετέχει στα δεύτερα φωνητικά και παίζει ακουστική κιθάρα στο “The Calling of the Jackal”.


Οι Distortion Tamers είναι:
Kosta A. Monk: κιθάρα, φωνή
Nick Ketz: μπάσο
Silver: τύμπανα

facebook

Για παραγγελίες ΕΔΩ


image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1