Τhe Dandelion: “Old Habits and New Ways of The Dandelion” (Blackspin 2019 Vinyl/cd/digital download)

γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ένθερμοι θιασώτες της παγκόσμιας νεοψυχεδελικής σκηνής προφανώς και είναι εξοικειωμένοι με το όνομα Dandelion. Να ’μαστε λοιπόν εδώ με το νέο ολοκληρωμένο δισκογραφικό εγχείρημα ενός αρχικά solo studio project του Daniel Poulter (κινητήριου μοχλού των ιστορικών πλέον Dolly Rocker Movement) που με το πέρασμα του χρόνου πήρε σάρκα και οστά ως κανονική μπάντα κυρίως για τις ανάγκες live εμφανίσεων υπό την καθοδήγηση της Natalie De Silver. Ο μύθος που τροφοδοτείται από την ίντριγκα περί ταυτοπροσωπίας του Daniel και της Natalie είναι σαφώς αλλουνού παπά  ευαγγέλιο…

To Old Habits and New Ways of The Dandelion αποτελείται από 13 κομμάτια βουτηγμένα στην acid αισθητική των sixties με όλα όσα συνιστούν, συντηρούν αλλά κυρίως εξελίσσουν τη λατρεία της ηχητικής μυθολογίας της πιο πολυεπίπεδα επιδραστικής μουσικής δεκαετίας. Όλα μπερδεύονται κατά βούληση μέσα στις ψυχοδηλωτικές περιπέτειες μιας ευφάνταστης τραγουδοποιΐας -όλα τα tracks υπογράφονται από τη Natalie που έχει επίσης αναλάβει και την εκτελεστική φροντίδα τους πλην ενός- με τα απαραίτητα συστατικά ενός retro psych σκηνικού να είναι παρόντα: φλάουτα, σιτάρ, τριπαριστά βουΐσματα, reverb και fuzz σε ελαφρώς εκτροχιασμένες δοσολογίες, παιγνιδιάρικα και ύπουλα περάσματα στο όργανο, καλιφορνέζικη αύρα και διακριτικές ανατολίτικες πινελιές.


Συγκριτικά με την προγενέστερη δισκογραφική παρακαταθήκη(το έξοχο ντεμπούτο Strange Case Of The Dandelion και το υπέροχο Seeds Flowers And Magical Powers Of The Dandelion), υπάρχει μια περισσότερο εσωστρεφής κατεύθυνση που αναπαράγεται με folk αναζητήσεις,εξαιρετικά δομημένες χωρίς να ξενίζουν στο ελάχιστο όταν καλούνται να ισορροπήσουν με τα πιο «έξω καρδιά» κομμάτια του δίσκου. Όσο για τα φωνητικά, η γλυκύτατη Natalie καταφέρνει θαυμάσια να ταλαντεύεται από τα χαμηλόφωνα, σχεδόν ψιθυριστά,αφηγηματικά μοτίβα στα πιο κεφάτα flower power ξεσπάσματα με ένα μοναδικό, μυστηριώδη τρόπο που είναι αναμφίβολα προσωπικό trademark.
Καλώς ορίσατε(ξανά) στον πλανήτη Dandelion!

facebook

bandcamp

Blackspin


image

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει dj
 
 
 
image

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει dj
 
 
 
image

Γιώργος Αθανασόπουλος

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει dj
 
 
 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1