Aldous Harding: Χαμένη στο διάστημα...

 
Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει φίδια, αλλά έχει ηφαίστεια και πριν μερικά χρόνια παρήγαγε εκείνη τη σπαρταριστή ημισουρεάλ βαμπιροκωμωδία με τίτλο What We Do In The Shadows που σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Το 1990 αυτή η νησιωτική χώρα στου διαόλου τι κέρατο γέννησε ένα ξωτικόπλασμα που άκουγε στο όνομα Hannah Sian Topp αλλά επειδή δεν ήθελε να μπλέκει τα προσωπικά με τα επαγγελματικά της το καλλιτέχνισε σε Aldous Harding. Πάνω της κουβαλάει όλη τη γοητεία του λετσέ αμπιγιέ, φοράει απίθανα καπέλα, έχει ένα χαμένο, αμυδρά ειρωνικό βλέμμα, εκπέμπει έναν αφύσικο ερωτισμό κι όταν αποφασίζει να χαμογελάσει το κάνει με μια σπάνια φινέτσα δίχως να προδίδει την οδοντοστοιχία της.
Η Aldous είναι η διαστημική pop νοικοκυρά που το πρωί θα σε ξυπνήσει τραγουδώντας μ' αυτή την υπέροχη φωνή που στάζει μέλι και ταυτόχρονα δηλητήριο κι όταν συναχωθεί ρουφάει άτσαλα τη στραβούτσικη μυτούλα της προσπαθώντας να εμπνευστεί καμιά καινούργια μελωδία, έτσι για πλάκα, χωρίς να πολυσκέφτεται τις φράσεις.
Η Aldous είναι ο Άλντους Χάξλεϊ μεταμορφωμένος σε γυναίκα, είναι ψυχεδελική όσο χρειάζεται ώστε να μην είναι ψυχεδελική, έχει πιάνα, κιθάρες, λούπες, σαξόφωνα και τύμπανα στην συντροφιά της και ζυμώνει το ηχητικό ψωμί της με περίσσια χάρη, πασαλείβοντας διάφορα καρυκεύματα που συντονίζουν άψογα τους ήχους της.
Η Aldous όταν κινείται, κινείται σαν εύθραυστη λυγαριά, το βλέμμα της έχει κάτι σκοτεινό και οι όποιες κρυφές γοτθικές αναλαμπές του είναι για τα μάτια του κόσμου, για να μη νομίζουν οι άλλοι ότι είναι θλιμμένη γιατί δεν είναι θλιμμένη - μόνο προσηλωμένη.
 
 
Η Aldous τριαντάρισε πια αλλά έμαθε να παίζει κιθάρα μετά τα είκοσι, επειδή ο πατέρας της (μαμά-μπαμπάς αμφότεροι μουσικοί) έκανε το υπέροχο λάθος και της δώρισε μια. Η Aldous τώρα ζει στην Αγγλία, έχει για παραγωγό τον John Parish (PJ Harvey) και δίνει sold-out κονσέρτα ανά τον κόσμο, απαντώντας μονολεκτικά στις ανόητες ερωτήσεις δημοσιογράφων. Έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ με πιο πρόσφατο το Designer και το "The Barrel" είναι ένα από τα τραγούδια που άκουσα περισσότερο φέτος - ένας μουσικός κόσμος πολύ διαφορετικός από αυτόν που συνήθως γουστάρω. Κάτι σημαίνει αυτό...
 
 
 

image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1