Redeye Caravan: Η Άγρια Δύση βρίσκεται (και) στη Λιβαδειά...

Γράφουν οι... Redeye Caravan

Καλώς ήρθες στο Καραβάνι, ξένε! Κόπιασε στη φωτιά να ζεσταθείς και ν' ακούσεις μια ιστορία…
…Θα σε πάμε πίσω στο φθινόπωρο του 2019, όταν γύρω από μια φωτιά σαν κι αυτή, ποτισμένη με φτηνό ουίσκι, ο Άκης Κοσμίδης, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας, ένιωσε μέσα στους καπνούς ψυχές από καιρό χαμένες να γλεντούν. Μία από αυτές ψιθύρισε στο αυτί του κομιστή μπάσου Βαλάντη Δάφκου όλα αυτά που ζήσανε και δεν έμαθε ποτέ κανείς.
Τότε, ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν!

Άκης Κοσμίδης

Το χάραμα, μισότρελοι πλέον, κίνησαν για τον κοντινότερο οικισμό. Εκεί άκουσαν για τον αλχημιστή Πάνο Μακούλη, που συλλέγει μελωδίες και τους δίνει μορφή. Συναντήθηκαν κι αποφάσισαν να ταξιδέψουν μαζί για να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που έλειπαν, ώστε να διηγηθούν τις ιστορίες των νεκρών. Τον ερχομό της άμαξας προέβλεψε η μάντισσα Ελένη Παρασκευοπούλου, που ακολουθώντας τους οιωνούς, χάρισε στον αλχημιστή τη μελωδική της φωνή. Ο ήχος του βιολιού του Θάνου Γιαμαρέλου και η φυσαρμόνικα του Στέφανου Στρογγύλη ήταν τα επόμενα δύο βασικά συστατικά. Όμως κάτι έλειπε… οι χτύποι που θα έδιναν ρυθμό στον χορό των νεκρών. Τα ταρώ έδειξαν τον Πάρη Γάτσιο, που ολοκλήρωσε τη συλλογή των στοιχείων. Όλα ήταν πια στη θέση τους…
Οι άμαξές μας γέμισαν ιστορίες από τόπους σκιερούς και αλλόκοσμους, στοιχειωμένους από πλάσματα σκοτεινά, που ξυπνάνε με μελωδίες και τραγουδούν! Κι έτσι, η μοναχική άμαξα έγινε Καραβάνι… θ' ανέβεις;

Ελένη Παρασκευοπούλου

Κάπως έτσι μας συστήθηκαν πριν ένα έτος περίπου οι Redeye Caravan. Τι συμβαίνει, όμως, πίσω από τον καπνό της φωτιάς; Ποια είναι η ιστορία του Καραβανιού;

Η μπάντα ξεκίνησε το 2019, μόνο που τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά εν τη γενέσει της!
Ο Άκης από μικρό παιδί είχε τους ήχους του Μορικόνε ιδιαίτερα οικείους, καθώς τα western ήταν αγαπημένα έργα στο σπίτι του. Ήταν σχεδόν μοιραίο ν’ ασχοληθεί μεγαλώνοντας και με το είδος αυτό ώσπου κάποια στιγμή να συνθέσει τη δική του country μουσική. Όπως οι αγαπημένες του ταινίες, έτσι και τα τραγούδια του χρειαζόταν το δικό τους σενάριο. Με τον Βαλάντη γνωρίζονταν χρόνια και μοιράζονταν ήδη τη σκηνή με τα διαφορετικά τους projects. Λάτρης κι ο ίδιος του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας, ανυπομονούσε να βρει ένα καταφύγιο για τις μικρές του Ιστορίες από την Κρύπτη. Του εμπιστεύτηκε, λοιπόν, τη μουσική του κι αυτός τους στίχους του. Άρχισαν να δουλεύουν μαζί κι όταν πια σχηματίστηκε η πρώτη εικόνα, απευθύνθηκαν στον Πάνο. Πολυοργανίστας κι εξαιρετικός ενορχηστρωτής ο ίδιος, αγκάλιασε την εικόνα αυτή και της έδωσε μορφή συμμετέχοντας ενεργά ως μέλος αλλά και ως παραγωγός της κολεκτίβας.

 

Βαλάντης Δάφκος

Τα τραγούδια όμως ζητούσαν ακόμη περισσότερα…
Η Ελένη, που είχε ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα στη rock σκηνή λίγα χρόνια πριν σε κοινά τους συγκροτήματα, δέχθηκε αμέσως να συμμετέχει κι εδώ.
Ο Θάνος, παρόλο που προερχόταν από διαφορετικό και κλασικότροπο μουσικό περιβάλλον, έγινε γρήγορα ένα με το concept.
Ο Στέφανος, επίσης πολυοργανίστας, «περιορίστηκε» στη φυσαρμόνικα, προσφέροντας όμως απεριόριστα.
Ο Πάρης, χρόνια στις σκηνές, επίσης μόνιμος συνοδοιπόρος σε κάθε μουσική κοινή σύμπραξη, είναι κι εδώ παρών, ολοκληρώνοντας σιγά σιγά το παζλ… κι εγένετο Redeye Caravan!
Έτσι, στη μικρή πόλη της Λιβαδειάς και με σκοπό να γυρίσει όλη τη χώρα (μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν), δημιουργήθηκε από μια παρέα καλών φίλων ένα Καραβάνι γεμάτο μουσικές, ιστορίες, ατμόσφαιρες και διάθεση να τα μοιραστεί με όσους είναι πρόθυμοι να το ακολουθήσουν!

Πάνος Μαρκούλης

Οι Redeye Caravan είναι: Άκης Κοσμίδης (φωνή, ακουστική κιθάρα - μουσική), Βαλάντης Δάφκος (φωνή, μπάσο - στίχοι), Πάνος Μακούλης (ηλεκτρική, slide, ακουστική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή - ενορχήστρωση), Ελένη Παρασκευοπούλου (φωνή), Στέφανος Στρογγύλης (φυσαρμόνικα), Θάνος Γιαμαρέλος (βιολί), Πάρης Γάτσιος (τύμπανα, κρουστά)

Το πρώτο άλμπουμ των Redeye Caravan έχει τίτλο Nostrum Remedium και κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από το bandcamp της μπάντας. Ηχογράφηση και παραγωγή: Saint George studio (Άγιος Γεώργιος, Βοιωτία) από τον Πάνο Μακούλη. Αrtwork: Ντίνος Αδαμόπουλος. Φωτογραφία: Γιάννης Κωνσταντινόπουλος.

 

Στέφανος Στρογγύλης

Θάνος Γιαμαρέλος

Πάρης Γάτσιος

facebook: https://www.facebook.com/redeyecaravan/
youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-Smu7ALgfcAsgURz_U9V3A
bandcamp: https://redeyecaravan.bandcamp.com/album/nostrum-remedium
soundcloud: https://soundcloud.com/redeyecaravan
instagram: https://www.instagram.com/redeye_caravan
discogs: https://www.discogs.com/release/14456834
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Μερικά δισκάκια εγχώριας παραγωγής που μου έφτιαξαν το κέφι εν μέσω πανδημίας...

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1