«You talkin' to me?»: Η θρυλική ατάκα του Robert de Niro και η ιστορία πίσω από αυτήν...

«You talkin' to me?» H ατάκα του «ταξιτζή» Robert de Niro σίγουρα είναι από τις διασημότερες στον κόσμο της Έβδομης Τέχνης και όπως έχει ομολογήσει ο σεναριογράφος του αριστουργήματος του Martin Scorsese, Paul Schrader, «Είναι ό,τι καλύτερο στην ταινία και δεν το έγραψα εγώ». Στην ουσία, ο de Niro αυτοσχεδίασε ολόκληρο τον παρανοϊκό του μονόλογο, αλλά η συγκεκριμένη ιστορική φράση των τεσσάρων λέξεων δεν ανήκε σε αυτόν αλλά ήταν εμπνευσμένη –αν αγαπάτε τον θεό σας– από τον… Bruce Springsteen!

Συγκεκριμένα, ο Robert ήταν θαυμαστής του Bruce από τα πρώτα βήματα του μουσικού από το Νιού Τζέρσι και όπως ήταν επόμενο είχε πάει για να παρακολουθήσει μια από τις δέκα συνολικά συναυλίες που έδωσε ο Springsteen στο περίφημο κλαμπ The Bottom Line του Γκρίνουιτς Βίλατζ τον Αύγουστο του 1975, στη διάρκεια της περιοδείας του για την προώθηση του πολυπλατινένιου τρίτου άλμπουμ του, Born To Run, το οποίο μόλις είχε κυκλοφορήσει.
Σύμφωνα λοιπόν με την ιστορία, στη διάρκεια της εμφάνισής του, κάθε φορά που το κοινό φώναζε το όνομά του, το πάντα σεμνό και μετρημένο «Αφεντικό» απαντούσε στο πλήθος: «You talkin to me?» Προφανώς η ατάκα άρεσε στον de Niro και την κράτησε για να τη χρησιμοποιήσει στη σκηνή μιας ταινίας που απογείωσε κυριολεκτικά την ήδη ανερχόμενη καριέρα του.

Ο Martin Scorsese στη διάρκεια των γυρισμάτων...

Για την ιστορία, το Taxi Driver κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 7 Φεβρουαρίου 1976. Ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια δολάρια και στο box office κατέγραψε έσοδα 28,6 εκατομμυρίων δολαρίων, αναδεικνύοντας ονόματα όπως η Jodie Foster, o Harvey Keitel και η Cybill Shepherd.
Η συνεργασία του Scorsese με τον de Niro συνεχίστηκε μετά τον «Ταξιτζή» με θρυλικές ταινίες όπως το Mean Streets, το New York, New York, το Raging Bull, το The King of Comedy, το Goodfellas, το Cape Fear, το Casino, και, πιο πρόσφατα, το The Irishman, ενώ στα σκαριά βρίσκεται άλλη μια συνεργασία των δυο ιερών τεράτων του κινηματογράφου που θα έχει τίτλο Killers of the Flower Moon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ (ή ΑΣΧΕΤΑ...)

Στιγμιότυπο: Marlon Brando εναντίον «Νονού» των paparazzi...

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: Ο άνθρωπος με τη μολότοφ...

 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1