O Roky που έπαιζε πιάνο...

Γράφει ο Γιάννης Καστανάρας

Τι παλιές καλές εποχές που το Merlin's Music Box διέγραφε την έντυπη τροχιά του από το πατρικό του Μιχάλη και του Βασίλη στα Θυμαράκια, μ' εκείνον τον πρωτόγονο υπολογιστή, τον "γρου-γρου" εκτυπωτή, το σκανεράκι που χωρούσε στη χούφτα και το ρυζόχαρτο που συχνά σκιζόταν κι εμείς και γαμωσταυρίζαμε την γκαντεμιά μας (ήταν κι ακριβό το κωλόπραμα), ο Roky μας έκανε συχνά συντροφιά από το πικάπ που έπαιζε ασταμάτητα ενόσω προσπαθούσαμε άρον άρον να βγάλουμε "τεύχος", λες κι αν αργούσαμε θα κατέρρεε το χρηματιστήριο.

Μονίμως μακαρόνια με κιμά και ψωμί από την κατάψυξη που άφηναν οι γονείς για τα "παιδιά" φεύγοντας για ΣουΚου στα Ίσθμια. Κι ο Roky να κλαψουρίζει ώρες ατέλειωτες από τα ηχεία, μπρος-πίσω πλευρά και δώσ' του ξανά από την αρχή. Ο Roky... που το ψυχεδελικό του όνειρο κατέληξε σε ένα θεοσκότεινο ταξίδι. Ο Roky... που κάποτε στα μικράτα του διάλεξε το ψυχιατρείο παρά τη φυλακή για μερικά γραμμάρια φούντας, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι εκεί μέσα δεν αστειεύονταν κι ότι η θοραζίνη και τα ηλεκτροσόκ θα έλιωναν σιγά σιγά το πνεύμα του και θα το μετέτρεπαν σε τοξική πάχνη. Ο Roky με τους Elevators, ο Roky χωρίς τους Elevators, ο Roky με ένα σωρό μπάντες, ο Roky ολομόναχος να παραληρεί μέσα στα αφιλόξενα τοπία της παράνοιας, ο Roky με ή χωρίς παρωπίδες, ένας αλαφιασμένος άγγελος με χαμένη τη νιότη που δεν πρόλαβε να ζήσει. Ο Roky... που μεγαλούργησε "υπόγεια" προσφέροντας στον κόσμο λίγα μουσικά διαμαντάκια - ανάθεμα κι αν το συνειδητοποίησε ποτέ. Ο Roky... με το τσερβέλο του πλημμυρισμένο από δαιμονικά πλάσματα και βαμπίρια που ροκάνιζαν τις θλιβερές του σκέψεις. Ο Roky... που πριν πιάσει κιθάρα έπαιζε πιάνο χώνοντας ξυράφια ανάμεσα στα πλήκτρα για να κόβουν τα δάχτυλά τους όσοι τολμούσαν να τα αγγίξουν. Ο Roky... αυτή τη στιγμή ταξιδεύει στο ολόδικό του διάστημα, ελεύθερος επιτέλους έπειτα από 71 ολόκληρα χρόνια μοναξιάς... Aυτός ο Roky...


image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1