Radio Sect: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης...

Γράφει ο Γιάννης Καστανάρας

Σε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά και στην πρώτη τους προσπάθεια, οι Radio Sect «αναμασούν» εξόχως το post punk των eighties και καμαρώνουν γι’ αυτό φιλτράροντας όλη εκείνη τη σκηνή που τελευταία φαίνεται να ανακάμπτει και να τραβά προς νέες δόξες. Οι Radio Sect, όπως άλλωστε ομολογούν και οι ίδιοι, αντλούν επιρροές από τους Γερμανούς Abwärts, τους Bauhaus και τους... Glaxo Babies. Όλους αυτούς, λοιπόν, συν κάμποσους άλλους, τους βάζουν στον αποχυμωτή για να δημιουργήσουν ένα κοκτέιλ σκοτεινού χρώματος, με όλα εκείνα τα ρυθμικά συστατικά που σε κάνουν θέλοντας και μη να κουνιέσαι σπασμωδικά. Όσο για τη φωνή, είναι ιδιαιτέρως πειστική, έχοντας την απαιτούμενη δυσοίωνη χροιά, θαρρείς και είναι έτοιμη (και πρόθυμη) να συναντήσει το «κακό».

Σύμφωνα με τη Ραδιοσέκτα, δεν υπάρχει post punk, δεν υπάρχουν φόρμες, δεν υπάρχουν θεσμοί. Και μπορεί τα μέλη της να τα αρνούνται όλα αυτά αλλά τα εκμεταλλεύονται – τουλάχιστον τα δυο πρώτα – γνωρίζοντας ακριβώς ότι η άρνησή τους απέναντι σε αυτό το παλιό και καθαγιασμένο είδος ακούγεται σαν ειρωνεία. Η αθηναϊκή μπάντα φαίνεται να ελέγχει απόλυτα το εύρος του μουσικού της πεδίου και το State of Emergency έρχεται να προστεθεί σαν άλλο ένα κομμάτι στο μεγάλο παζλ της ελληνικής D.I.Y. παραγωγής. Και επειδή αυτό το mini LP ή ΕΡ, χαρακτηρίστε το όπως διάολο θέλετε, κατέλαβε το ακουστικό μου σύστημα αδιαλείπτως για τρεις συνεχόμενες μέρες, παραμερίζοντας διάφορες άλλες εξίσου, ελπίζω, ενδιαφέρουσες ακροαστικές επιλογές, το συστήνω ανεπιφύλακτα όχι επειδή θα ακούσετε κάτι «καινούργιο», αλλά επειδή οι Radio Sect έχουν τον τσαμπουκά εκείνον που χρειάζεται για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους απαιτώντας να τους προσέξετε. Φαντάζομαι ότι στα live τους θα παίρνει φωτιά η πίστα…

Οι Radio Sect είναι οι εξής:

Nassos: φωνή, κιθάρα
Nik: μπάσο
Mick: κιθάρα
John: τύμπανα

facebook 

bandcamp


image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξιν και κατ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 
image

Γιάννης Καστάναρας

Ο Γιάννης Καστάναρας είναι καθ' έξην και καθ΄ επάγγελμα slacker, συνεκδότης και executive producer (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό το πράγμα) του φανζίν Merlin's Music Box.
 
 
 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1