2 Headed Dogs: Χαιρετίσματα από την Πρέβεζα

Οι 2 Headed Dogs δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2015 στο Καναλλάκι Πρέβεζας και μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει ένα ομώνυμο άλμπουμ (Νasoni Records), έχουν δώσει μια σειρά από live και ετοιμάζονται για τον δεύτερο δίσκο τους.

Αυτά, μαζί με την εμφάνιση τους στις 4 Μαρτίου στο Death Disco μαζί με τους Ρώσους Re-Stoned μοιάζουν μια καλή αφορμή για να πούμε δυο κουβέντες με τον ντράμερ τους Σπύρο και να μάθουμε λίγα πράγματα παραπάνω για μια μπάντα που θα έπρεπε να ξέρουμε ήδη.

MMB: Πως δημιουργήθηκε η μπάντα; Τι κάνατε πριν; Ποιά ήταν η ανάγκη σας για να φτιάξετε το συγκρότημα;

Σπύρος: Η μπάντα ουσιαστικά δημιουργήθηκε μέσα από τζαμαρίσματα μιας μεγάλης παρέας. Μέχρι το 2013 εγώ έπαιζα στους Jammers Blues (μέλη αυτής της παρέας) και κάπως έτσι γνώρισα τον Αντώνη (μπάσο) και τον Γιώργο (κιθάρα - φωνή) ο οποίος ξεκίνησε το όλο εγχείρημα με τους 2 Headed Dogs. Οι τρεις μας λοιπόν αποφασίσαμε να το πάμε λίγο παραπέρα και αρχίσαμε να συνθέτουμε κομμάτια. Ίσως υπήρξε κάποια μουσική χημεία μεταξύ μας, δεν ξέρω πως να το πω. Ανάγκη δεν θα έλεγα ότι υπήρξε, απλά αγάπη για τη μουσική αυτή και ιδέες που και οι τρεις πιστέψαμε ότι αξίζει να τις δουλέψουμε.

MMB: Βλέπουμε όλο και πιο συχνά Ελληνικά συγκροτήματα να γράφουν και να κυκλοφορούν σε ξένες εταιρείες. Γιατί;

Σπύρος: Όλο και πιο συχνά ακούγετε στο εξωτερικό η φράση «ελληνικό stoner rock» (πες το όπως θες) και όλο και μεγαλώνει το ενδιαφέρον για ελληνικές μπάντες που εντάσσονται σε αυτό το ύφος. Είτε από διοργανωτές είτε από εταιρείες, καλή ώρα. Έχει ανέβει πολύ η ελληνική σκηνή σε ποιότητα και ποσότητα και όσο “εύκολο” είναι πλέον για μια μπάντα από Ελλάδα να κάνει περιοδεία έξω, άλλο τόσο εύκολο είναι να υπογράψει σε ξένη εταιρεία. Όσον αφορά εμάς, στο πρώτο e-mail που στείλαμε πήραμε θετική απάντηση και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Nasoni προσφέρθηκε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ μας.

 

MMB: Tι ακούτε;

Σπύρος: Ακούμε πολλά και διάφορα. Σίγουρα κύριες επιρροές μας είναι μπάντες όπως οι Hellacopters, οι Nebula, οι Earthless και πάει λέγοντας. Γενικά στα ακούσματα μας υπάρχουν και μπάντες από την κλασική ροκ σκηνή (Thin Lizzy, Black Sabbath, Grand Funk Railroad κ.α.) μέχρι το σήμερα.

ΜΜΒ: Πως δουλεύει η μπάντα;

Σπύρος: Η μπάντα έχει έδρα το Καναλάκι Πρεβέζης (τριάντα λεπτά από Πρέβεζα). Εκεί έχουμε διαμορφώσει έναν χώρο για πρόβες και τις ηχογραφήσεις. Στις συνθέσεις μερίδιο έχουν όλα τα μέλη της μπάντας. Όποιος έχει μια ιδέα τη λέει και την επεξεργαζόμαστε όλοι μαζί. Γενικά, οι πρόβες μας περιλαμβάνουν πολύ αυτοσχεδιασμό και αν στο τέλος της ημέρας υπάρξει κάτι που μας αρέσει το κρατάμε. 

ΜΜΒ: Θα σκεφτόσασταν να κατεβείτε στην Αθήνα με βάση τη λογική «περισσότερες ευκαιρίες»; Ισχύει το τελευταίο;

Σπύρος: Φυσικά και ισχύει, οι ευκαιρίες είναι περισσότερες σε μια μεγάλη πόλη αλλά η μπάντα είναι μια ενασχόληση που δεν αποφέρει χρήματα και ούτε αποσκοπούμε σε αυτό. Έχουμε τις δουλειές μας στην Πρέβεζα και οι 2 Headed Dogs είναι το χόμπι μας, κάτι που αγαπάμε και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Είμαστε ανοιχτοί σε προσκλήσεις για συναυλίες και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από εδώ που βρισκόμαστε.

ΜΜΒ: Που έχετε παίξει μέχρι τώρα και ποιά πιστεύετε πως είναι η καλύτερη σας στιγμή;

Σπύρος: Παίξαμε σε κάποια τοπικά φεστιβάλ (Pre/post, River of Souls), έχουμε δώσει μερικές συναυλίες σε Γιάννενα, Λευκάδα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σιγά σιγά ψαχνόμαστε για όλο και περισσότερες εμφανίσεις οπουδήποτε. Προσωπικά πιστεύω πως η καλύτερή μας εμφάνιση ήταν στο περυσινό Pre/Post Fest όπου μοιραστήκαμε τη σκηνή με τους 1000 Mods, τους Big Nose Attack και τους Johnny Carbonaras.

ΜΜΒ: Τι άλλο συμβαίνει στην Πρέβεζα και τους γύρω νoμούς;

Σπύρος; Στην Πρέβεζα δεν συμβαίνει τίποτα άλλο όσον αφορά την σκηνή στην οποία εντασσόμαστε, εκτός από τα τοπικά καλοκαιρινά φεστιβάλ που προανέφερα. Εκτός stoner υπάρχουν πράγματα αλλά δεν ασχολούμαστε. Να σου πω την αλήθεια όμως, δεν μας θεωρώ ακριβώς stoner αλλά… τέλος πάντων (γέλια). Η Άρτα και τα Γιάννενα είναι σαφώς πιο «ζωντανές» πόλεις όπου υπάρχουν ενδιαφέρουσες μπάντες και γίνονται αρκετές συναυλίες. 

ΜΜΒ: Μιας και ετοιμάζετε καινούργιο δίσκο, τι μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτόν;

Σπύρος; Βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία της ηχογράφησης του νέου άλμπουμ. Ακόμα όμως βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο όσον αφορά την ολοκλήρωσή (ηχογραφήσεις, μίξεις, κτλ) παρόλο που αρκετά από τα κομμάτια που θα περιέχει τα παίζουμε ήδη ζωντανά. Ο δίσκος θα ηχογραφηθεί στο προσωπικό μας στούντιο όπως και ο πρώτος. Δεν υπάρχει συμφωνία με κάποια εταιρεία.... ακόμα.

ΜΜΒ: Στις 4 Μαρτίου παίζετε Αθήνα στο Death Disco με τους The Re-stoned. Τι να περιμένουμε και, κυρίως, τι προβλέπεται στη συνέχεια του 2017 για τους 2HD;

Σπύρος: Να περιμένετε πολύ ενέργεια, αυξημένες ταχύτητες, και μια πρώτη γεύση από το επόμενο άλμπουμ μας. Για το 2017 τρέχουμε και παλεύουμε για πολλά live.

MMB: Οι 2 Headed Dogs είναι οι τρεις σας ή υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που πρέπει να αναφέρουμε;

Σπύρος: Όπως είπα και στην αρχή, η όλη φάση ξεκίνησε μέσα από τζαμαρίσματα μιας μεγάλης παρέας. Γύρω από το σγκρότημα υπάρχουν αρκετοί φίλοι που ο καθένας έχει παίξει και ακόμα παίζει κάποιον ρόλο σε ότι κάνουμε. Τους ευχαριστούμε πολύ.

Με την τελευταία κουβέντα του Σπύρου χαραγμένη στο μυαλό μας, κλείνουμε την κουβέντα μας μαζί του και δηλώνουμε φίλοι τους και οπαδοί τους!

Η συνέχεια το Σάββατο 4 Μαρτίου από κοντά!

(Ευχαριστούμε τον κοινό μας φίλο Ηλία.... τον δάσκαλο!)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΩΝ 2 HEADED DOGS…

Οι Γιώργος (κιθάρα-φωνή), Αντώνης (μπάσο) και Σπύρος (ντράμς) έρχονται με σπασμένα φρένα απ'το Καναλλάκι Πρέβεζας. Το ομώνυμο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2016 από την γερμανική Nasoni Records και είναι ένας... δυναμίτης! Ο εφιάλτης του γείτονα και η χαρά των ηχείων σου! Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις την μέρα σου με ενέργεια και να (ξανά) γίνεις  επιτέλους ο ταραξίας της γειτονιάς σου!

Οι 2 Headed Dogs έχουν φτιάξει έναν εξαιρετικό, τίμιο και δυνατό δίσκο, τον οποίο ηχογράφησαν και μιξάρισαν οι ίδιοι τις πρώτες μέρες της περσινής χρονιάς και που με το “Space Time”, το πρώτο κομμάτι, σε πιάνει από το λαιμό όπως ακριβώς είχε συμβεί για παράδειγμα  με τους Fu Manchu  (με δαύτους αρκούσε και μόνο το όνομα) ή, λίγο αργότερα, με τους Nebula.

35 λεπτά στην πρίζα χωρίς ανάσα! 

Είτε ροκάρουν (''Start Rolling'') είτε γκρουβάρουν (''Dreamy Ride''), οι 2Headed Dogs σε έχουν πείσει απόλυτα και περιμένεις ανυπόμονα να ακούσεις το επόμενο κομμάτι. Και στο συγκεκριμένο δίσκο, τα εννέα τραγούδια σου φαίνονται λίγα! Είναι αυτό που λέμε High Energy Garage Stoner Rock.

Με μία κρυστάλλινη παραγωγή και έχοντας την φρεσκάδα του garage rock'n'roll (''Easy And Free'') από το ένα χέρι και την ορμή των heavy 70's (''Fly With Me''), οι Πρεβεζάνοι φίλοι μας σερβίρουν τα μυαλά μας στο δίσκο και μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια πρώτα στον ΩΡΛ για τ' αυτιά μας και μετά σε ορθοπεδικό για τον αυχένα μας!

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν υπάρχει άλλος δρόμος...εκτός ίσως από αυτόν που θα μας οδηγήσει το Σάββατο 4 Μαρτίου στο Death Disco για να τους παρακολουθήσουμε μαζί με τους Re-Stoned. 

Όπως και να το κάνουμε...κάποιοι δίσκοι παίζονται μόνο πολύ δυνατά... μαντέψτε την συνέχεια!

2 Headed Dogs Rules!

facebook

bandcamp

 


image

Γιάννης Κλειδής - Έλενα Παλαιολόγου

Εκείνος Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα. Εκείνη Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στα Γιάννενα. Ένας φίλος που έφυγε στα καράβια και το Rock'n'Roll τους ένωσε. Το Garage Punk και μια Αθλητική Ένωσις ήταν, είναι και θα είναι το κερασάκι στην τούρτα της κοινής τους ζωής..!
 
 
 
image

Γιάννης Κλειδής - Έλενα Παλαιολόγου

Εκείνος Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα. Εκείνη Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στα Γιάννενα. Ένας φίλος που έφυγε στα καράβια και το Rock'n'Roll τους ένωσε. Το Garage Punk και μια Αθλητική Ένωσις ήταν, είναι και θα είναι το κερασάκι στην τούρτα της κοινής τους ζωής..!
 
 
 
image

Γιάννης Κλειδής - Έλενα Παλαιολόγου

Εκείνος Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα. Εκείνη Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στα Γιάννενα. Ένας φίλος που έφυγε στα καράβια και το Rock'n'Roll τους ένωσε. Το Garage Punk και μια Αθλητική Ένωσις ήταν, είναι και θα είναι το κερασάκι στην τούρτα της κοινής τους ζωής..!
 
 
 

FEATURED VIDEOS

  • 1