Μaximum High: Το Merlin's παρακολούθησε την πρόβα τους πριν το αυριανό τους live στο IΛΙΟΝ plus μαζί με τους Dead Sidewalkers και μίλησε μαζί τους...

Αύριο, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, οι Maximum High (Ειρήνη Δημοπούλου - φωνή, Θάνος Αμοργινός - κιθάρα, Πάνος Τομαράς - μπάσο, Νίκος Ζωγράφος - τύμπανα) θα καταλάβουν τη σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus (event) παρέα με τους Dead Sidewalkers. Το Merlin's Music Box τους συνάντησε στην πρόβα, τράβηξε ένα βιντεάκι και κουβέντιασε για λίγο μαζί τους.

Θάνο, από χεβιμεταλάς στους Last Drive και στους Earthbound και τώρα στους Maximum High. Έχεις φλερτάρει με διάφορα ήδη. Τι σημαίνει για σένα όλο αυτό το πράγμα;
Θάνος: Μουσική, μουσική, πάντα δυνατή μουσική και από κει και πέρα οι άνθρωποι που τη δημιουργούν.
Οι Maximum High πώς προέκυψαν;
Ειρήνη: Ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας. Τζαμάραμε, βγήκαν κάποια τραγούδια, τα προχωρήσαμε, τα ηχογραφήσαμε και βγήκε το ΕΡ το Νοέμβριο του 2016. Πρώτα πρώτα λειτουργήσαμε σαν παρέα και έπειτα σαν μια καλή μουσική συνεργασία που έχουμε ο ένας για τον άλλο.
Πού το πάτε;
Ειρήνη: Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε live, να κυκλοφορήσουμε το ΕΡ σε βινύλιο στις αρχές της επόμενη χρονιάς και να γράψουμε ένα άλμπουμ. Και ασφαλώς συναυλίες. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι από το feedback που έχουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρκετοί άνθρωποι έχουν γράψει ωραία λόγια, μας έχουν στείλει παρατηρήσεις και αυτό μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτερα.
Τι μουσική παίζετε;
Θάνος: Εμείς παίζουμε αυτό που γουστάρουμε. Τις ταμπέλες τις κολλάνε οι δημοσιογράφοι….
Καλά, πείτε μας όμως, τι μουσική παίζετε; (γέλια)
Ειρήνη: (απαγγέλοντας το δελτίο τύπου των Maximum High) Με τις indy, funk, dub, punk, swing καταβολές μας…

(φωτο: Δημήτρης Μυλωνάς)


Εμείς αυτό που ακούσαμε πάντως στην πρόβα είναι rock and roll…
Ειρήνη: Μας έχουν πει διάφοροι ότι παίζουμε διάφορα.
Θάνος: Είναι μια μίξη όλων των επιρροών μας που είναι πάρα πολλές.
Ειρήνη: Είναι πολύ ωραίο να ξεκινάς μια μπάντα και να μη λες θα παίξουμε αυτό ή εκείνο. Εμένα μου βγήκαν επιρροές από την εφηβεία μου, όπως η Grace Slick, που ειλικρινά δεν τις περίμενα. Η όλη φάση των Maximum High είναι απελευθερωτική γιατί δεν έχουμε βάλει ταμπέλες και δεν έχουμε θα πει ότι θα παίξουμε το τάδε ή το δείνα είδος. Μοιραζόμαστε ιδέες και προχωράμε.
Πάνο, οι Maximum High είναι η… εκατοστή μπάντα στην οποία παίζεις ταυτόχρονα. Τι είναι για σένα οι Maximum High;
Πάνος: Εγώ τους είδα σε ένα live και έπαθα πλάκα με όλα τα τραγούδια που άκουσα. Μου άρεσαν πάρα πολύ. Και όταν έφυγε ο προηγούμενος μπασίστας, ο Δημήτρης, τους είπα, παιδιά αν με θέλετε, έρχομαι!
Θάνος: Πήρε μόνος του τη θέση!
Ειρήνη: Αυτοδιορίστηκε!
Πάνος: Είχα παίξει με όλα τα παιδιά στο παρελθόν, οπότε ήταν εύκολο και ωραίο.
Εσύ, Νίκο, πώς βλέπεις τη φάση;
Νίκος: Προχωράει μια χαρά, συνεχίζουμε και βγάζουμε κομμάτια και αυτό έχει σημασία πάνω απ’ όλα. Υπάρχει σίγουρα υλικό για ένα άλμπουμ, οπότε σύντομα θα μπούμε να γράψουμε γύρω στην άνοιξη.
Για το αυριανό live;
Θάνος: Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε για πρώτη φορά με τον Πάνο μπροστά σε κοινό…
Ειρήνη: ….και θα μοιραστούμε τη σκηνή με τους Dead Sidewalkers που είναι φίλοι μας. Θα περάσουμε καλά και πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Νομίζω ότι αυτό το live θα είναι η ευκαιρία για ένα δυναμικό ξεκίνημα προκειμένου να συνεχίσουμε τις ζωντανές εμφανίσεις.

facebook

oifficial site

(Συνέντευξη: Abies Sylos, Γιάννης Καστανάρας)

(Βίντεο: Abies Sylos)

(Βίντεο μοντάζ: Γιάννης Ντουσιόπουλος)

(Eπιμέλεια βίντεο: Μιχάλης Τζάνογλος)

FEATURED VIDEOS

  • 1