Oι Omega Ray (a.k.a Ω-Ray) παρουσιάζουν ζωντανά το ντεμπούτο άλμπουμ τους την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου παρέα με το MERLIN'S και την Unrest Productions

Omega Ray (a.k.a Ω-Ray) παρουσιάζουν ζωντανά το ντεμπούτο άλμπουμ τους την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο IΛΙΟΝ plus παρέα με το MERLIN'S και την Unrest Productions. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι στο event οι The Dead Ends από τη Καβάλα. 

"Αράζοντας με 2 ακουστικές κιθάρες και κάποια σάπια μπόνγκος ξεχασμένα σε μία αποθήκη, ξεκινήσαμε ένα μεσημέρι να παίζουμε και φτάσαμε ως αργά το βράδυ, χωρίς να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας, αυτό ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε, το συγκεκριμένο. Κάτι που προδώσαμε εν μέρη στην ηχογράφηση αλλά όχι και στις ζωντανές εμφανίσεις...

Στη συνέχεια αρχίσαμε να μαζεύουμε διάφορα αντικείμενα θορύβου ενώ έπεσε στα χέρια μας (god bless Βαγγέλη & Χάρη) μια φθηνή Phonic μικροφωνική, τόσο πεθαμένη κ αποκαλυπτική για τον ήχο μας τον οποίο και καθόρισε. Περνάμε λοιπόν τα πάντα από εκεί (κιθάρες, κρουστά, μεταλλόφωνο, φωνές) και δημιουργούμε ένα μοναδικό ηχητικό σύμπαν στο οποίο αισθανθήκαμε αμέσως τόσο άνετα κ τέλεια ώστε δεν μας ενοχλούσε καν αυτή η trashy απόκοσμη υδατογραφία, για την ακρίβεια αυτό ακριβώς γουστάραμε. Οι πρόβες μας κράταγαν 8 ώρες. Στην πραγματικότητα κάθε κομμάτι κράταγε 8 ώρες κ κάθε πρόβα ήταν ένα κομμάτι, μας φαινόταν λίγο …και ακόμα έτσι μας φαίνεται.

Με τον ίδιο ηχητικό εξοπλισμό (δηλαδή την phonic κ 2 ηχεία) και πάντα το ίδιο vibe ξεκινήσαμε για τις πρώτες συναυλίες μας. Τέσσερα Live σε 4 ιδιαίτερα μέρη, μία παραλία στην Δονούσα, μία παραλία στην Αμοργό, κάτω από το Κάστρο της Αστυπάλαιας και ένα κλειστό οροπέδιο στην Κεφαλλονιά και ήταν Super Cool, ο κόσμος μπήκε μέσα στον κόσμο μας και ξαφνικά είμαστε μπάντα.

Στις πρώτες πρόβες μετά την επιστροφή, κόλλησε κι ο Κωστάκης με ένα τζέμπε, το πράγμα άνοιξε χωρίς όμως να αλλάξει η φύση του. Ήμασταν εκεί ΚΑΙ απλά θέλαμε να κάνουμε μία επιμήκυνση σε αυτό που παίζαμε. Η τύχη είναι μαζί σου μερικές φορές. Αποφασίσαμε να μπούμε στο στούντιο και να γράψουμε το δίσκο ζωντανά σε 1 μέρα, και ήταν φίνα, εμείς και ο Άκης στη κονσόλα. 24 ώρες, extreme attitude και είμαστε οκ".

Για την ιστορία, εμείς είμαστε :
Γιώργος Καρανικόλας : Κιθάρα / Φωνή / Πλήκτρα
Στέφανος Φλώτσιος : Κιθάρα / Φωνή
Μόνο Κάκτος : Κρουστά / Φωνή / Μεταλλόφωνο
Κώστας Λουκόπουλος : Κρουστά / Φωνή

Οι The Dead Ends είναι μια ψυχεδελική ροκ μπάντα από την Καβάλα. Δημιουργήθηκαν το 2015. Έχουν περιοδεύσει κυρίως σε πόλεις της βορείου Ελλάδος και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι Black Angels, Last Drive, Headquake και Re-Stoned. Την άνοιξη του 2017 ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Deeper the dark, the brighter we shine" ο οποίος κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την "Sound Effect Records". Ο ήχος και το ύφος της μουσικής τους έχουν επιρροές από μπάντες όπως οι Aphrodite's Child, Pink Floyd, The Doors και Velvet Underground αλλά και την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Μελωδίες, πολυφωνίες, ρυθμικά μοτίβα και στίχοι εναλλάσσονται αρμονικά δημιουργώντας ένα ψυχεδελικό ηχοτοπίο. Οι Dead Ends είναι: Γιώργος Σεχλίδης (πλήκτρα,φωνητικά), Σείριος Σαββαΐδης (κιθάρα, φωνητικά), Δημήτρης Αποστολίδης (τύμπανα, φωνητικά).

Τα άλμπουμ των Omegaray και των The Dead Ends κυκλοφορούν σε βινύλιο από την Sound Effect Records, ενώ το Omegaray διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή από το bandcamp του συγκροτήματος.

 

FEATURED VIDEOS

  • 1