Όταν οι Pink Floyd μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους LP

Το ημερολόγιο έγραφε 21 Φεβρουαρίου 1967 και οι Pink Floyd μπήκαν για πρώτη φορά στα Abbey Road Studios του Λονδίνου για να γράφουν το πρώτο τους LP. Οι ηχογραφήσεις κράτησαν μέχρι τον Μάιο της ίδιας χρονιάς και το αποτέλεσμα ήταν το εκπληκτικό The Piper at the Gates of Dawn.

Τους Pink Floyd αποτελούσαν τότε οι Syd Barrett (φωνητικά, κιθάρα), Roger Waters (μπάσο, φωνητικά) και Richard Wright (πλήκτρα, φωνητικά) και Nick Mason (ντραμς).

Υπεύθυνος για την επαφή με τη δισκογραφική εταιρεία και την παραγωγή του δίσκου ήταν ο μέχρι τότε μηχανικός ήχου στα Abbey Road Studios, Norman Smith που έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσει από την ηχοληψία, στη παραγωγή.

Η μοναδικές μέχρι τότε ηχογραφήσεις του συγκροτήματος που κυκλοφορούσαν ήταν τα singles “See Emily Play” και “Arnold Layne” που είχαν ηχογραφήσει με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του UFO Club, Joe Boyd.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι στις διπλανές αίθουσες των Abbey Road Studios, βρίσκονταν οι Beatles που ηχογραφούσαν το δικό τους ψυχεδελικό αριστούργημα Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band αλλά και οι Pretty Things που έγραφαν το πρώτο στην ιστορία της βρετανικής rock, concept album, με τίτλο S.F. Sorrow.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μαθήματα ιστορίας: Ο Syd Barrett, οι Pink Floyd και το «See Emily Play»

Syd Barrett - Το Τρελό Διαμάντι των Floyd

Λόγια ανθρώπων επιφανών: Roger Waters


image

Μιχάλης Τζάνογλος

Συνεκδότης, βιντεοσκόπος και παιδί για όλες τις δουλειές.
 
 
 
image

Μιχάλης Τζάνογλος

Συνεκδότης, βιντεοσκόπος και παιδί για όλες τις δουλειές.
 
 
 
image

Μιχάλης Τζάνογλος

Συνεκδότης, βιντεοσκόπος και παιδί για όλες τις δουλειές.
 
 
 

 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1