Στιγμιότυπο: Οι Sex Pistols υπογράφουν συμβόλαιο με την A&M, παίρνουν τα λεφτά και... τρέχουν!

Στις 10 Μαρτίου 1977, οι John Joseph Lydon, Paul Thomas Cook, Steven Philip Jones και John Simon Ritchie, ευρύτερα γνωστοί ως Sex Pistols, εμφανίστηκαν συνοδευόμενοι από τον μάνατζέρ τους, Malcolm McLaren, και δημοσιογράφους έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και υπέγραψαν το νέο τους δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρεία Α&Μ έναντι του ποσού των 75.000 λιρών.

Οι υπογραφές είχαν πέσει στα γραφεία της εταιρείας την προηγούμενη μέρα και η έξοδος του συγκροτήματος από μια λιμουζίνα έξω από τα βασιλικά ανάκτορα ήταν απλώς ένα δημοσιογραφικό τέχνασμα του McLaren. Ήδη οι Pistols είχαν απολυθεί από την ΕΜΙ έχοντας προλάβει να ταράξουν τα νερά με το σινγκλ "Anarchy in the UK" και να αντικαταστήσουν τον original μπασίστα Glen Matlock (υποτίθεται επειδή είχε εκφράσει το θαυμασμό του για τον Paul McCartney των Beatles, αλλά στην πραγματικότητα εξαιτίας προσωπικών διενέξεων με τον Lydon-Rotten) με τον παντελώς ατάλαντο Ritchie (aka Sid Vicious).


Αφού ξεμπέρδεψαν με τη... βασιλική τους παρουσία, τα μέλη της μπάντας επισκέφθηκαν τα γραφεία της Α&Μ στο Λονδίνο όπου επιδόθηκαν σε μια σειρά πράξεων, πρωτόγνωρων για νέους καλλιτέχνες: ο Jones έκανε σεξ με μια θαυμάστρια στις γυναικείες τουαλέτες, ο Lydon πλάκωσε αναίτια σε χυδαίο βρισίδι κάμποσους από το προσωπικό της εταιρείας, ενώ ο Ritchie έσπασε τη λεκάνη μιας τουαλέτας κόβοντας το πόδι του και άρχισε να κυκλοφορεί στους διαδρόμους αιμορραγώντας. Ακολούθησαν και άλλα περιστατικά (ο Lydon απείλησε τη ζωή ενός στελέχους της Α&Μ), και μ' αυτά και μ' αυτά, πριν κλείσει καν μια εβδομάδα από την υπογραφή του συμβολαίου, οι Sex Pistols βρέθηκαν για δεύτερη φορά "στο δρόμο", σίγουρα πάντως πολύ πλουσιότεροι (προηγουμένως η EMI τους είχε καταβάλει το ποσόν των 40.000 λιρών). Η Α&Μ κατέστρεψε τις 25.000 αντίτυπα του σινγκλ "God Save The Queen" που είχε τυπώσει ως τη δεύτερη κυκλοφορία των Pistols (μερικά, ωστόσο, διασώθηκαν προς τέρψη των συλλεκτών).
Τελικά, τον Μάιο του 1977, η μπάντα βρήκε οριστική στέγη στη Virgin του Richard Branston και στις 28 Οκτωβρίου 1977 το άλμπουμ Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols, κυκλοφόρησε και έγραψε ιστορία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Στιγμιότυπο: Ο Fela Kuti παραήταν απείθαρχος για το καθεστώς της Νιγηρίας...

Στιγμιότυπο: Ο Mick και o Mick στο πάρκο...

Στιγμιότυπο: Γνώρισα τον Link Wray στα 18 μου...

Στιγμιότυπο: Ο Otis Redding στο Φεστιβάλ του Monterey, Σάββατο, 17 Ιουνίου 1967...

Στιγμιότυπο: Marlon Brando εναντίον «Νονού» των paparazzi...

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1