Black Keys: Ohio Players...

Γράφει ο Χρήστος Κορναράκης

Ο νέος δίσκος των Black Keys, Ohio Players, φαίνεται να είναι μια πολύπλευρη πρόταση, όπου οι συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες προσθέτουν έναν νέο διάσταση στον ήχο τους. Ο Dan Auerbach και ο Patrick Carney φαίνεται να εξερευνούν νέα εδάφη, συνδυάζοντας τις επιρροές τους από τη ροκ, το χιπ χοπ, και την ψυχεδέλεια με μια αίσθηση της κλασικής ψυχής και του garage rock που τους έκανε διάσημους. Παρόλο που οι συνεργασίες φαίνεται να προσθέτουν ποικιλία, υπάρχουν κάποιες στιγμές που μπορεί να αισθανθεί κανείς ότι ο δίσκος χάνει τη συνοχή του, ειδικά όταν οι επιρροές φαίνεται να διασκορπίζονται πολύ.

Η προσθήκη του Beck, του Noel Gallagher και άλλων καλλιτεχνών φαίνεται να προσδίδει νέα ενέργεια στον ήχο τους, δίνοντας έναν αέρα φρεσκάδας στην ηχητική τους προσέγγιση. Ωστόσο, η ποικιλία των στυλ και η έντονη συνεργασία με διάφορους καλλιτέχνες μπορεί να οδηγήσει σε κάποια αποσπασματικότητα στον δίσκο.

Συνολικά, το Ohio Players φαίνεται να είναι μια απόπειρα των Black Keys να εξερευνήσουν νέα μουσικά μονοπάτια, διατηρώντας παράλληλα τη ρίζες τους στο garage rock και στη ροκ μουσική. Ενώ ο δίσκος μπορεί να μην είναι ο πιο συνεκτικός τους, φαίνεται να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα ακρόαση για τους οπαδούς τους, με κάποιες στιγμές που ξεχωρίζουν περισσότερο από άλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

The Last Dinner Party: To πρώτο τους άλμπουμ, ένα πρελούδιο στην έκσταση...

Magick Brother & Mystic Sister: Ισπανικά ταρώ σε βινύλιο...

 

Γραφτείτε στο Νewsletter του Merlin

FEATURED VIDEOS

  • 1